Meghan Markle si stále robí po svojom. REUTERS
StoryEditor

Meghan Markle čelí obrovskej kritike. Poriadne naštvala prvú dámu Nigérie

31.05.2024, 10:14
Kráľovská rodina

To, že sa ráno zobudíme a vyberáme si vhodný outfit na nadchádzajúci deň, berieme vo väčšine prípadov ako samozrejmosť. Niekedy váhame dlhšie, inokedy sme rozhodnuté za pár sekúnd. Zväčša však nikto okrem nás, naše oblečenie ani najmenej nerieši. V prípade kráľovskej rodiny, sú ale kritéria na módu oveľa prísnejšie. Predstavitelia vysokých pozícií musia dodržiavať presné pravidlá a kódexy týkajúce sa všetkých častí ich odevu. Vojvodkyni Meghan (42) sa to tentokrát s oblečením veru nepodarilo. Jej módny počin pri návšteve Nigérie zožal obrovskú kritiku. Nešokovala ním iba verejnosť, svoje pohoršenie vyjadrila aj prvá dáma Nigérie, Oluremi "Remi" Tinubu (63).

Princove srdcové podujatie

Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, rodným menom Rachel Meghan Marklová, je manželka britského kráľovského princa Harryho.  Dlhé roky sa venuje humanitárnej činnosti a v minulosti pôsobila ako herečka. Médiá už niekoľko krát písali o tom, že verejnosť zaskočila svojím neprimeraným outfitom. Tento krát, sa k jej výzoru vyjadril okrem fanúšikov aj niekto iný. Vlna kritiky na hlavu vždy upravenej dámy sa spustila okamžite!

Princ Harry a jeho manželka, sa vydali na návštevu africkej krajiny v rámci projektu Invictus Games. Je to medzinárodné športové podujatie, ktoré je určené pre zranených a chorých vojakov, či pre ženy slúžiacich mužov a veteránov. Je dlhodobo známe, že princovi je toto podujatie naozaj srdcu blízke. Ich návšteva zahŕňala niekoľko tradičných prvkov. Patria medzi ne napríklad zastávka v miestnych školách či stretnutia so zranenými vojakmi. Všetky aktivity trvali tri dni, avšak nedopadli tak, ako si to všetci predstavovali.

Vojvodkyňa to pokazila na plnej čiare

Africká kultúra sa dlhodobo drží striktných pravidiel, nie len v obliekaní. Odhalené časti tela a príliš prepychové doplnky sú pre nich neprípustné! A presne takto bola Meghan oblečená.

Počas ich spoločnej cesty mala vojvodkyňa na seba oblečenie v hodnote približne 140 – tisíc eur! Vzhľadom na pomery kráľovskej rodiny, by na tom nebolo nič zvláštne. Avšak vybrať sa do jednej z najchudobnejších krajín, v takýchto luxusných kúskoch odevu, pobúrilo nejedného kritika. Taktiež sa rozhodla zvoliť ležérne šaty s odhaleným chrbtom. Meghan asi tento krát skutočne nepremýšľala, pre kultúru danej krajiny bola oblečená nanajvýš vulgárne.

image

Prvá dáma Turecka Emine Erdogan (vpravo) a prvá dáma Nigérie ​Oluremi ‘‘Remi‘‘ Tinubu (vľavo) 

Profimedia

Nahotu neakceptujeme!

Mnoho ľudí nečakalo, že reakcia vysoko postavenej političky bude tak veľmi otvorená a priama. Pravdepodobne outfit sympatickej vojvodkyne naozaj nemohla vystáť.

Oluremi Tinubu sa vraj počas prejavu pri príležitosti prvého roku pôsobenia prezidenta Bola Tinubu (72),  manžela Oluremi, ostro vyjadrila k jej vystúpeniu.

„Musíme niečo urobiť. Musíme povedať, že nahotu v našej kultúre neakceptujeme. Nie je to krásne. Vôbec to nie je krásne,“ povedala prvá dáma Nigérie s tým, že v tejto krajine neorganizujú Met Gala a členovia kráľovského paláca by si to mali uvedomiť.

Všetky nigérijské ženy sú krásne, ale mali by vedieť, kto sú. Nie sa snažiť napodobňovať americké filmové hviezdy. Prečo prišla Meghan sem do Afriky? Vieme, kto sme, nestrácajte to!“ povedala úprimne.

Meghan pobúrila aj vlastnú rodinu

Okrem prvej dámy sa k Meghaninu faux pas vyjadrilo aj niekoľko členov z ich rodiny. Karol III.. Súčastný kráľ Spojeného kráľovstva a 14 štátov Spoločenstva národov, potvrdil svoj obrovský hnev. Tvrdí, že kvôli vzhľadu Harryho manželky, bol nahnevaný tak veľmi, ako nikdy predtým!

Ďalším čelnom, ktorý sa rovnako vyjadril svoj pobúrený názor, bol William. Princ z Walesu tvrdí, že návšteva v Nigérii vyzerala, ako keby dvojica bola stále pracujúcimi členmi kráľovskej rodiny.

Obaja zhodnotili, že všeobecnej kritike absolútne rozumejú. Hovoria, že podľa toho ako do krajiny dorazili, sa k nim v Nigérii aj správali.

Pozná to každá žena, nie vždy sa nám podarí naše oblečenie dokonale odhadnúť. Naše nevhodné oblečenie, však nikto nekomentuje. Veríme, že aj nesprávny krok krásnej Meghan, sa jej po niekoľkých dňoch podarí ospravedlniť. Niet pochýb o tom, že bude mať ešte mnoho príležitostí ukázať sa v dokonalom a nanajvýš vhodnom oblečení!

Pozrite si šaty vojvodkyne v GALÉRII

ANKETA
Myslíte si, že bola Meghan nevhodne oblečená?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. september 2024 13:08