Princ William zrušil účasť na bohoslužbe.REUTERS
StoryEditor

Princ William ruší pracovné povinnosti: Strach o život manželky Kate?

28.02.2024, 12:57
Kráľovská rodina

Princ William (41) úplne nečakane zrušil účasť na bohoslužbe za niekdajšieho gréckeho kráľa Konštantína, ktorá sa odohrala na hrade Windsor. Že by sa stav jeho manželky Kate (42) po bližšie nešpecifikovanej operácii brucha zhoršil?

„Princ z Walesu už bohužiaľ nie je schopný sa zúčastniť spomienkovej bohoslužby za kráľa Konštantína z osobných dôvodov,“ podal neurčité vyhlásenie Kensingtonský palác bez uvedenia ďalších podrobností. Za princa Williama, ktorý mal pri omši predniesť spomienkovú reč, tak na hrade Windsor zaskočila kráľovná Camilla spolu s princeznou Annou a princom Andrewom.

„Williamov odklad povinností je úplne v súlade s názorom, že rodina je pre neho najdôležitejšia. Dávajú prednosť rodinnému životu a ja im za to vždy tlieskam,“ vyhlasuje pritom známa expertka na kráľovskú rodinu Jennie Bondová.

„Hoci podľa paláca vraj nešlo o rakovinu, dvojtýždňový pobyt v súkromnej nemocnici nie je pri takýchto zákrokoch obvyklý. Nie je preto nemiestne predpokladať, že išlo o niečo veľmi závažné,“ okomentoval podozrivú operáciu princeznej z Walesu lekár Max Pemberton pred niekoľkými týždňami. Zákrok vyvoláva mnoho otázok, keďže sa na verejnosť nedostala informácia prečo brunetka musela pod nôž. 

image

Prince William má toho operácii Kate nad hlavu. 

via REUTERS

Zdravie v poslednej dobe trápi viacero členov kráľovskej rodiny. Po operácii princeznej z Walesu, Kate išiel na preventívnu kontrolu prostaty kráľ Karol III. Na rozdiel od Kate dôvod, prečo vyhľadal lekárov otvorene komentoval. Chcel tým podporiť mužskú populáciu aby sa nehanbili a chodili na preventívky pravidelne. Následne však prišla oveľa smutnejšia informácia. Monarchovi diagnostikovali rakovinu. O aký typ zákerného ochorenia ide hovorcovia nešpecifikujú.

image

Britský kráľ Karol III. sa pasuje so zákernou rakovinou.

TASR

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:38