William riešil pred pár dňami otázku bezdomoveckej problematiky.Profimedia
StoryEditor

Ako strácal vlasy princ William a prečo nesiahol po transplantácii? Otázky, ktoré si kladú mnohí

26.06.2023, 19:00
Kráľovská rodina

Prečo princ William (41) kedysi hviezdil bujnou blond hrivou a dnes mu ostala iba plešina? Prečo jeho brat Harry o vlasy neprišiel a otázka, ktorá vedie. Prečo blond člen kráľovskej rodiny nepodstúpil transplantáciu vlasov? Toto sú otázky, ktoré ľudia o Williamovi vyhľadávajú.

Princ Harry, ktorý sa trhol z kráľovskej rodiny rád komentuje nelichotivým spôsobom komentáre na adresu bratovho celoživotného strácania vlasov. V knihe „Spare“ princ Harry opisuje moment po pohrebe ich starého otca princa Philipa, keď si všimol, ako sa fyzický vzhľad jeho súrodenca za posledné roky zmenil: „Pozrel som sa na Willyho, naozaj som sa naňho pozrel, možno prvýkrát odkedy sme boli chlapci. Vnímal som to všetko: jeho známe zamračenie, ktoré bolo vždy jeho štandardom pri jednaní so mnou, jeho alarmujúca plešatosť, pokročilejšia ako moja, jeho slávna podobnosť s múmiou, ktorá časom bledla,“ píše Harry uštipačným perom. 

Ľudia vo veľkom hľadajú na internete dôvody prečo William stráca vlasy, kedy sa tak stalo a prečo nepodstúpil transplantáciu napriek tomu, že finančné možnosti na tento zákrok nepochybne má. Téma vyvoláva aj polemiku či by to mediálnemu obrazu kráľovskej rodiny pomohlo, alebo uškodilo.

 

Napriek tomu, že mal len dvadsať rokov, vojvoda z Cambridge začal plešatieť. Jeden z prvých príznakov rednutia vlasov bol zaznamenaný počas zápasu na majstrovstvách sveta vo futbale v roku 2006. Jednou z hlavných príčin vypadávania vlasov sú v drvivej väčšine gény. Začalo to princom Phillipom a prešlo to na princa Charlesa a jeho synov Williama a Harryho. Je mýtus, že gén pre plešatosť sa prenáša len z matkinej strany.

Princ William, vojvoda z Cambridge, začal strácať vlasy, keď mal iba 20 rokov. To prináša otáznik do mysle mnohých: „Prečo si nedá transplantovať vlasy?" Samozrejme, na túto otázku okrem princa Williama ťažko odpovie niekto iný.

O Williamových vlasoch jeho brat Harry, ktorý je známy ako zlomyseľné dieťa rodiny už hovoril v minulosti. „Určite si myslím, že je múdrejší ako ja," komentoval pred rokmi.

Transplantácia vlasov princa Williama

Môže to byť osobnou preferenciou alebo pravidlom kráľovskej rodiny, že princ William s estetickým problémom nič nerobí. Alebo sa môže diať skutočnosť, že ľudia budú vedieť, že podstúpil transplantáciu a bude sa im zdať zbytočná. Pretože príliš pocítia zmenu. Keď mu začnú rásť vlasy, bude vyzerať falošne. Určite v tomto rozhodnutí zohráva úlohu aj hlas Britov a mediálny obraz kráľovskej rodiny.

FOTO v GALÉRII. Pozrite sa ako išiel čas s Williamom 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:17