Kráľovná Alžbeta II.
StoryEditor

Zverejnili úmrtný list kráľovnej Alžbety II., takto vyzerá dokument milovanej aristokratky!

30.09.2022, 16:12
Kráľovská rodina

Škótsky matričný úrad dnes zverejnil úmrtný list kráľovnej Alžbety II. a svet sa tak dozvedel presný čas a príčinu jej úmrtia. Panovníčka zomrela desať minút po tretej hodine popoludní. Svet sa o nešťastnej udalosti dozvedel o približne tri hodiny neskôr.

Ako sa píše v úmrtnom liste, panovníčka naposledy vydýchla 8. septembra 2022, presne o 15:10 britského letného času, čiže o 16:10 stredoeurópskeho času. Ako oficiálna príčina úmrtia je uvedený vysoký vek. Úmrtný list podpísala jej dcéra, princezná Anna. Kráľovná mala 96 rokov. 

Zosnulú britskú kráľovnú Alžbetu II. pochovali v Kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor vedľa jej manžela princa Filipa, ktorý zomrel vlani. Filip, ktorý bol viac ako 70 rokov manželom Alžbety II., zomrel vo veku 99 rokov. Jeho rakvu umiestnili v inej časti kaplnky svätého Juraja, kde čakala na to, aby ju po smrti kráľovnej premiestnili spolu s ňou do Pamätnej kaplnky kráľa Juraja VI. Tam sú uložené aj ostatky rodičov panovníčky – kráľa Juraja VI. a Alžbety, kráľovnej matky, i jej sestry, princeznej Margaret.

image

Úmrtný list Queen Elizabeth.

image

Kráľovná Alžbeta II. sa usmieva v Snemovni lordov v Londýne, 6. novembra 2007.

TASR/AP
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 14:24