Ako sa princezná Diana starala o svoju pleť?Profimedia
StoryEditor

Dnes by používala séra a opaľovací krém každý deň, tvrdí niekdajšia vizážistka Lady Diany. Aké boli tajomstvá krásy princeznej z Walesu?

31.12.2022, 12:00
Kráľovská rodina

Aj keď uplynulo už viac ako 24 rokov od smrti pôvabnej Diany, jej vplyv na krásu a módu nestráca na sile. Od ikonického stvárnenia zosnulej princeznej Emmou Corrin v seriáli Koruna, až po najnovšie filmové spracovanie diela Spencer v podaní talentovanej Kristen Stewart. Dosah princeznej z Walesu na populárnu kultúru sa zintenzívnil viac ako kedykoľvek predtým.

Prirodzená krása princeznej Diany je dodnes inšpiráciou pre mnohé ženy. Ako prvá podnietila rozhovory a trend „kráľovskej krásy“, na ktorú dnes nadväzuje vojvodkyňa Kate či jej švagriná, vojvodkyňa Meghan. S príchodom trendov 90. rokov nie je prekvapením, že princeznin štýl sa stáva čoraz vyhľadávanejším i v súčasnosti.

Diana milovala mejkap. Či už  mala vystúpiť na červenom koberci alebo išlo len o jednoduchý obed, vždy chcela vyzerať čo najlepšie. Vďaka jej dobrej priateľke a legendárnej britskej vizážistke Mary Greenwell to tak aj vždy bolo. Greenwell počas svojej kariéry spolupracovala s hviezdami ako Cate Blanchett, Lily James, ale aj Meghan Markle.

Starostlivosť o pokožku

Keďže princezná Diana patrila k ženám s citlivou pokožkou náchylnou na začervenanie či vyrážky, o pleť sa príkladne starala. V rozhovore pre magazín Stylist Dianina vizážistka Mary Greenwell prezradila, že princezná sa nikdy nezabudla na konci dňa odlíčiť a pred nanesením mejkapu bola jej tvár vždy dokonale čistá.

Podľa nej si pleť pravidelne, a to dvakrát denne čistila, požívala pritom tónovacie a hydratačné krémy.

Pred aplikáciou akéhokoľvek produktu si Diana najprv navlhčila tvár. To bol hlavný dôvod, prečo jej pleť pod mejkapom nikdy nevyzerala „tortovo“ a matne.

„Dnes by určite používala séra a množstvo opaľovacieho krému každý deň,“ dodala vizážistka.

 

Čo sa týka Dianiných obľúbených kozmetických produktov, množstvo z nich na dnešnom trhu nenájdeme. Avšak s Mary Greenwell takmer neustále uprednostňovali jemnú farbu pier namiesto sýtej červenej. Diana sa občas ukázala aj v červenej, no okúzľujúca bola práve s tlmenými ústami bobuľovej farby. Mala nádherné oči, ktoré sa dali ľahko zvýrazniť, a to isté platilo pre jej pleť. Pri farbách mejkapu volili prirodzené odtiene, ktoré sú in aj dnes – nude farby totožné s Dianinou pokožkou ako tmavohnedá, hnedá a krémová.

Princezná bola známa aj tým, že obľubovala aromaterapiu. Dávno predtým, než slávne krásky objavili esenciálne oleje, ona si užívala ich antistresové a relaxačné účinky.

Štíhla postava

Za svoju dokonale štíhlu postavu mohla poďakovať Lady Di aj zdravej strave, ktorú podľa kráľovského šéfkuchára Darrena O’Gradyho preferovala. Prezradil, že zosnulá princezná sa stravovala extrémne zdravo, dokonca sa vyhýbala sacharidom a červenému mäsu ako len mohla.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:45