profimedia
StoryEditor

Ona si pomýlila jeho meno, on ju preto nepobozkal. Ako vyzerala svadba Diany a Charlesa?

29.07.2021, 10:15
Kráľovská rodina
Najhonosnejšia kráľovská svadba mala byť vstupom do rozprávkového života. Dnes, 40 rokov od toho, ako si dvojica povedala svoje áno, je však ich príbeh skôr odstrašujúcim príkladom.

Ani zďaleka to však nebola jediná vec, ktorá urobila svadbu Diany a Charlesa kontroverznou. Počas svadby bola Diana v zrejme obrovskom strese ale zároveň aj v nepohode, že sa postarala o menší trapas. Svojho manžela totiž nenazvala Charlesom Philipom, aké je jeho pravé meno, ale Philipom Charlesom - čo bolo meno jeho otca. 

Možno aj to bolo impulzom toho, prečo sa Charles cítil ponížene a rozhodol sa pre kruté gesto, ktoré by v dnešnej dobe pochopil len málokto. Po vymenení obrúčok, kedy automaticky nasleduje bozk, sa totiž rozhodol svoju manželku nepobozkať. Odborníci na kráľovský protokol sú presvedčení o tom, že tak Charles urobil naschvál - s bontónom ako aj protokolom sa totiž potýkal už od útleho detstva a to, že by zabudol na tak podstatnú vec, by bolo vysoko nepravdepodobné. Nehovoriac o tom, že vedel o fakte, že sa naňho pozerá aj Camilla, jeho osudová láska.

Dvojica sa pobozkala až na balkóne pred zrakom tisícky ľudí - čím zažehnali akékoľvek reči o tom, že ich manželstvo nie je z čistej lásky. Dnes však už vieme, že to tak skutočne bolo a princ svoju manželku nikdy úprimne nemiloval. Svedčí o tom aj to, že Charles hneď zo svadobnej cesty volal svojej milenke a milencov si našla krátko po svadbe aj Diana...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:42