profimedia
StoryEditor

Prísny otec? William a Harry mali od Charlesa zakázané na pohrebe princeznej Diany plakať

25.04.2021, 19:45
Kráľovská rodina
Aj keď to bola ich matka, ktorú milovali z celého srdca, vyroniť slzu by bolo považované za neprípustné..

Keď princezná Diana tragicky odišla z tohto sveta kvôli nešťastnej autonehode v Paríži, celý svet sa ponoril do smútku. Písal sa 30.august 1997, keď nasadla do vozidla spolu so svojím šoférom, bodyguardom a snúbencom Dodim Fayedom. Pár minút po polnoci, v ktorom sedeli, zrazu vodič stratil kontrolu nad vozidlom. Podľa svedkov to bolo zapríčinené tým, že sa snažil striasť fotografov na motorkách, ktoré ich neustále prenasledovali počas celého výletu vo Francúzsku. Vodič mal prekročiť povolenú rýchlosť a práve to sa stalo pasažierom osudným. Auto pri obrovskej rýchlosti narazilo do podporného stĺpa a na miesto usmrtilo vodiča, ale aj Dodiho. 

Princezná Diana bola okamžite prevezená do nemocnice, no napriek tomu, že o jej život bojovali takmer tri hodiny, bývalá manželka Charlesa podľahla zraneniam. Kráľovská rodina sa o udalosti len pár minút po tom, ako princezná sŕdc poslednýkrát vydýchla. Francúzsky veľvyslanec sa totiž spojil s princom Charlesom, ktorému zdrvujúcu správu oznámil. Ten, na pokyn kráľovnej Alžbety, svojich synov nebudil. Namiesto toho služobníctvo dostalo pokyn odstrániť televízory a rádia z dosahu malých princov, aby náhodou nezachytili smutnú správu skôr, než im bude oznámená. 

,,Od prvého okamihu sa nás snažili s otcom ochrániť,'' vyjadril sa na adresu kráľovnej Alžbety a princa Charlesa William. Celý svet sa totiž sústredil práve na trúchliacich synov, ktorí prišli o svoju milovanú mamu. Tá bola v očiach verejnosti jednou z najvýraznejších svetových osobností. Nemilovali ju len ľudia z Británie, ale aj z celého sveta, nakoľko Diana pôsobila vo viacerých krajinách. Pohreb princeznej Diany sledovalo milióny ľudí Pohreb princeznej Diany sledovalo milióny ľudí profimedia

​V čase, keď princezná Diana zomrela, mal Charles volať svojej milenke Camille. Obidvaja nemohli hrozivej správe uveriť a ani naspäť zaspať. Charlesovi bolo jasné, že ho budú zo smrti exmanželky upodozrievať - aj napriek tomu, že to bola nešťastná nehoda, ktorá sa stala mimo územia Británie. O čosi viac sa však bál o svojich synov a to, ako veľmi to budú zvládať. Napriek tomu viacerí ľudia nedokážu pochopiť to, ako sa zachoval k svojim synom. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:55