profimedia
StoryEditor

Najkrajšie gesto pre kráľovnú Alžbetu. List, ktorý dostala od 6-ročného chlapčeka, vás chytí za srdce

19.04.2021, 15:25
Kráľovská rodina
Celá Británia na čele s kráľovnou oplakáva stratu vojvodu z Edinburghu. Ku kondolenciám sa pripojil aj malý chlapček.

Napriek tomu, že seriál The Crown vykreslil Philipa ako neverníka a nie veľmi oddaného manžela a citlivého otca, Británia ho milovala. Bol to totiž práve on, kto sa snažil o reformy a ako sa po dlhých rokoch ukázalo - snažil sa uzmieriť všetky naštrbené vzťahy v monarchii. Pomocnú ruku podával aj samotnej princeznej Diane, či Meghan Markle a Harrymu po tom, ako sa odsťahovali do Spojených štátov. Vojvoda z Edinburghu sa snažil aj o modernizáciu britskej monarchie a bol to práve on, kto zabezpečil prvé živé vysielanie v televízií a zároveň poukázal na fakt, že musia ísť s dobou. 

​Jeho dôležitosť, ako aj postavenie kráľovskej rodiny, si zrejme uvedomujú aj tí najmenší. Len šesťročný Alex totiž poslal kráľovnej Alžbete nádherný list, ktorý Buckinghamský palác od dojatia zverejnil. 

,,Pre kráľovnú. Je mi veľmi smutno za princom Philipom. Som však aj šťastný. Pretože mám stále teba. Si úžasná! P.S: Mám veľmi rád Charlesa a jeho ženu,'' znelo v krásnom liste. Ani zďaleka to však nie je všetko. Kráľovská rodina dostala aj milý obraz na pamiatku, namaľovaný ďalším malým dieťatkom. ,,Princ Philip. Odvážny a hrdinský človek. Zosnulý, no nikdy nezabudnutý,'' uvádza sa na obraze. A my len dodávame, že ak toto nie je ten najkrajší prejav sústrasti, tak už nevieme čo. 

Royal Family

profimedia

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 18:36