princ philip, kráľovská rodina, pohreb, kráľovná alžbetaprofimedia
StoryEditor

Pohreb princa Philipa. Dojemné slová na rozlúčku od jeho blízkych trhajú srdce

17.04.2021, 14:30
Kráľovská rodina
Princ Philip odišiel len pár týždňov pred svojimi stými narodeninami...

Minulý piatok prišli zahraničné média so smutnou správou - a to, že princ Philip opustil tento svet vo veku 99 rokov. Ani nie o pár hodín na to túto informáciu potvrdila aj samotná kráľovská rodina, ktorá vyjadrila obrovskú stratu a smútok. 

,,Jej veličenstvo kráľovná s hlbokým zármutkom oznamuje smrť jej milovaného manžela, jeho kráľovskej výsosti princa Philipa, vojvodu z Edinburghu. Jeho veličenstvo zomrelo v pokoji dnes ráno na hrade Windsor. Ďalšie oznámenia budú zverejnené v pravý čas. Kráľovská rodina sa pridáva k ľuďom z celé sveta a oplakáva svoju stratu,“ znela oficiálna správa z Buckinghamského paláca. 

Rovnaké stanovisko použili všetci členovia kráľovskej rodiny, vrátane Williama a Kate či princa Charlesa. Smútok vyjadrili na stránke svojej organizácie aj Meghan a Harry, ktorí dodali, že princ Philip bude v ich životoch neskutočne chýbať. 

O čosi úprimnejšie vyznanie zverejnil nakoniec samotný princ Charles. ,,Chcel som predovšetkým povedať, že môj otec strávil posledných 70 rokov najpozoruhodnejšou a najobetavejšou službou kráľovnej, mojej rodine a krajine a tiež domovu,“ uviedol Charles deň po smrti Philipa. ,,Môj milovaný ocko bol špeciálnou osobnosťou,'' oslovil ho ďalej s tým, že mu neskutočne chýba. Novinárom prezradil, že jeho otec bol napriek klebetám celý život milovaným a v živote každého jedného z nich zanechal nezmazateľnú stopu.

,,Mám šťastie, že som nemal len jeho príklad, ktorý ma viedol, ale aj jeho trvalú prítomnosť v mojom dospelom živote - v dobrých aj najťažších dňoch. Vždy budem vďačný za to, že moja žena mala príležitosť na to, aby spoznala môjho starého otca, a za láskavosť, ktorú jej prejavoval. Nikdy nebudem brať ako samozrejmosť výnimočné spomienky, ktoré moje deti vždy budú mať na to, že ich pradedo zhromaždil do svojho koča... na vlastné oči videli jeho nákazlivý zmysel pre dobrodružstvo a šibalský humor,'' vyznal sa svojmu dedkovi do neba princ William.

Pohreb sa uskutoční o tretej hodine tamojšieho času.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:25