Potrebujete:
- 125 hladkej múky
- 30g cukru
- štipka soli
- 2 stredne veľké vajíčka
- 1,5 vaječného žĺtku
- 250 ml mlieka
- 40g masla
Postup:
Kráľovná Alžbeta si pripravuje palacinky podľa francúzskeho receptu 'beurre noisette'. Začína tým, že maslo varíme na panvici domäkka, až kým sa všetka voda v masle neodvarí a mliečna časť nezozlatne. Po tom, ako bude mať orieškovo hnedú farbu, ho necháme na boku. Vytvoríme si tak špeciálne maslo, ktoré udrží palacinky lahodné.
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vytvoríme hladké cesto. Po častiach k nemu pridávame mlieko a nakoniec aj beurre noisette (špeciálne vytvorené maslo). Palacinky následne pečieme na oleji, dávame si však pozor na to, aby sme ich nepripiekli.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame