Meghan Markle a princ HarryREUTERS
StoryEditor

Následník trónu č. 7: Bude sa volať Arthur?

07.05.2019, 14:15
Kráľovská rodina
Veľká Británia aj celý svet je už niekoľko týždňov na nohách! A konečne sa dočkali.

Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan (37) priviedla svoje prvé dieťa v pondelok 6. mája, v skorých raných hodinách. Aj keď darčeky a oslava, ktorá predchádzala narodeniu dieťatka, naznačovala, že to bude dievčatko, Meghan a Harry (34) sa tešia z chlapčeka. Kráľovský potomok prišiel na tento svet o 5:26 a vážil 3260 gramov. Dieťatko aj samotná Meghan sú zdraví a v poriadku a v najbližších dňoch si užijú veľkú slávu. „Vojvodkyňa aj dieťa sú obaja zdraví a v poriadku. Dvojica ďakuje všetkým za ich záujem a podporu počas tejto pre nich špeciálnej chvíle v živote,“ oznámili na oficiálnom instagramovom profile Sussex Royal.

Šťastný Harry predstúpil pred novinárov a nezabudol poďakovať verejnosti za podporu počas manželkinho tehotenstva. Ako tiež prezradil, ešte stále rozmýšľajú nad menom novorodenca. To by mali prezradiť už po dvoch dňoch od pôrodu. V stávkových kanceláriách však už medzičasom vedú tipy ako James, Arthur, Philip či Albert. Mená pre britských kráľovských potomkov sa tradične vyberajú z relatívne úzkeho okruhu tých, ktoré už v minulosti mali členovia kráľovskej rodiny.

Harry a Meghan sa teraz budú musieť rozhodnúť, či v tomto smere budú nasledovať skôr tradíciu alebo pre svojho potomka vyberú neobvyklejšie meno. Ich prvorodený syn je aktuálne siedmym v nástupníckej línii na britský trón, a je teda nepravdepodobné, že by sa v budúcnosti mohol stať kráľom. Práve preto by pár mohol mať pri výbere jeho mena väčšiu slobodu. Nechajme sa teda prekvapiť, aké meno napokon vyberú.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:52