profimedia
StoryEditor

Princ Harry odhalil ďalší škandál v kráľovskej rodine. Charles kvôli nemu môže prísť o korunu

07.12.2021, 13:00
Kráľovská rodina
Napätie v kráľovskej rodine po odchode princa Harryho a jeho manželky Meghan Markle neutícha, práve naopak. Na verejnosť sa dostali nové, znepokojivé informácie.

Ako informoval denník The Sunday Times, zdá sa, že to miliardár získal ako protislužbu. Do Charlesovej nadácie totiž prispieval nemalé sumy peňazí - a dokopy mal do nej vliať viac než 1,5 milióna libier. Vyplýva to z informácií jeho firmy, ktoré sa nedávno dostali na verejnosť. Momentálne totiž prebieha vyšetrovanie, ktoré sa snaží odhaliť podplácanie a korupciu. 

Svojho otca potopil aj princ Harry, ktorý verejne a bez zábran priznal, že o miliardárovi mal pochybnosti ešte dávno predtým, než mu jeho otec udelil významnú hodnosť. Stretol sa s ním dvakrát, raz po tom, čo za osobné stretnutie s mladším synom zaplatil Mahfúz nadácii 50-tisíc libier. Prestal sa s ním kontaktovať po tom, čo mal pocit, že má miliardár bočné úmysly. Harry ho mal tiež označiť za zlého človeka. 

Ak sa dokáže, že ide skutočne o korupciu, princ Charles má na krku malér, ktorý sa mu už nemusí podariť vyžehliť. Napriek mnohým problémom v kráľovskej rodine sa totiž monarchia s takýmto typom ešte nestretla - a je dosť možné, že si ho po preukázaní podplácania kráľovná predvolá. ,,Fakt, že Harry povedal svojmu otcovi, že má podnikateľ bočné úmysly, malo byť pre Charlesa stopkou. Avšak nebolo, ignoroval to a pokračoval v stretávaní s ním,'' vyjadril sa bývalý člen vlády Norman Baker, ktorý takýto škandál označil za neakceptovateľný a neospravedlniteľný. 

Charles sa stretol s miliardárom ešte niekoľkokrát, no dnes od neho dáva ruky preč - a dodáva, že bude pri vyšetrovaní nápomocný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 11:17