Našim hosťom bola refrakčná špecialistka Lívia Šidlová.archív
StoryEditor

Zrak je lenivec! Optometristka Lívia Šidlová o tom, ako trénovať oči a prečo sa chrániť pred modrým svetlom

20.08.2024, 18:00
Elementy ženy

Optometrista vs. oftalmológ? Kto je kto a čo robí. V ktorom prípade si vybrať optometristu a kedy oftalmológa? S refrakčnou špecialistkou Líviou Šidlovou sme sa rozprávali na tému optometria a meranie zraku. Aké sú pomôcky, trendy, aký tvar okuliarov sa komu hodí i o tom, kedy siahať po okuliaroch, ktoré chránia pred modrým svetlom. Viete, že sú zásadné aj doma, keď večer pozeráte televíziu?

Zhoršujúci sa zrak trápi mnohých ľudí. Cí už to ide vekom, životným štýlom, alebo s okuliarmi bojujete od detstva je to niečo čo náš život obmedzuje. Ale ak ste z tých, ktorí mali iba nedávno orlí zrak a časom pociťujete, že to ide z kopca je najvyšší čas zájsť k odborníkovi a vybrať si tie správne okuliare. Refrakčná špecialistka Lívia Šidlová nám vysvetlila oveľa viac.

V ROZHOVORE SA ĎALEJ DOZVIETE

  • Ako sa dá zhoršujúce sa videnie spomaliť. 
  • Ako s ním bojovať a čo robiť aby sa stav nezhoršoval ak už si musíte nasadiť dioptrie. 
  • Problém je v dnešnej dobe najmä životný štýl. Od rána pozeráme do počítača. Denne niekoľko hodín do telefónu a doma sledujeme televíziu. Neustále na nás žiari modré svetlo, ako nám škodí.
  • Prečo denne nosiť okuliare blokujúce modré svetlo?

CELÝ ROZHOVOR SI POZRITE VO VIDEU 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/elementy-zeny, menuAlias = elementy-zeny, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 19:00