instagram/queen_elizabeth_fanpage
StoryEditor

Kráľovná Alžbeta II. oslavuje 64. výročie korunovácie. Ako vyzerala ako malé dievčatko?

30.05.2017, 11:50
Celebrity
Za mlada bola rozkošná a milá, málokto vraj veril, že sa role kráľovnej zmocní tak, ako má. V piatok to bude 64 rokov, čo vládne Anglicku a je jednou z najmocnejších a najobdivovanejších žien sveta.

Alžbeta II (po anglicky Elizabeth II., jej celé meno znie: Elizabeth Alexandra Mary Windsorová) sa na narodila 21.apríla 1926, teda nedávno oslávila 91 rokov. 2 júna1953 ju korunovali za kráľovnú Spojeného kráľovstva z windsorskej dynastie. Na trón nastúpila teda keď mala 27 rokov ako nástupkyňa svojho otca Juraja VI. V tom čase už bola vydatá za Philipa Mountbattena, Jeho kráľovská Výsosť vojvoda z Edinburgu (narodený ako Philip, princ grécky a dánsky). Za manžela si ho vybrala už keď mala trinásť rokov! Spolu majú deti: Charlesa, Anne, Andrewa a Edwarda.

Vládne nepretržite už 65 rokov a je tak najdlhšie vládnucim monarchom na svete. Je jedna z mála hláv štátu, ktorú miluje celý svet. Pravdepodobne preto, že je aj napriek veku otvorená novým veciam, technológiám ale nezabúda na ani na staré tradície. Ako by sa snažila prepojiť všetky doby. Pozrite sa, ako plynie čas: v galérii nájdete jej fotky od malého bábätka až po súčasnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:58