Za žiadnu prácu by sa predsa človek nemal hanbiť. Prečo si si vybrala práve gastronómiu?
Už počas vysokej školy som si privyrábala a ku gastru ma to vždy ťahalo. Páči sa mi, že môžem nasávať vôňu croissantov a istým spôsobom slúžiť ľuďom, aspoň drobnosťou im spríjemniť deň. Mohla by som sa tváriť, že sa takto chystám na filmovú rolu čašníčky. Som však otvorená a normálne hovorím, že mi nevyšli kastingy, tak zatiaľ obsluhujem. Zároveň je to pre mňa príjemná ranná rutina.
Ako budeš podľa seba s odstupom času raz hodnotiť toto „hluché“ obdobie?
Verím, že mi prinesie iba pozitíva. Keď sa mi zrovna nedarí podľa predstáv, z času na čas sa pýtam, čo robím zle. Mám chvíľky, keď sa porovnávam s inými, lepšími, obdivujem ich. Obyčajne sú to kolegovia, ktorí už majú za sebou tisícky predstavení, veľa skúseností a sú podstatne ďalej. Na Instagrame som dokonca prestala sledovať tých, ktorí boli na môj vkus až príliš úžasní a šťastní.
Čo ti pomáha negatívne myšlienky zastaviť?
V prvom rade neizolovať sa, ale byť s ľuďmi, pri ktorých sa cítim dobre, bezpečne, nemusím sa pred nimi na nič hrať a neodmietnu ma vypočuť. Mám šťastie, že ich mám okolo seba vždy toľko, koľko potrebujem. Taktiež je to príroda, denné rutiny a rituály. Rovnako tak starostlivosť o svoje telo, zdravá životospráva. Teraz sa jej venujem pomerne intenzívne. Moje leto bola jedna sínusoida, odrazilo sa to trochu na mojej váhe, takže sa snažím zastabilizovať a byť čo najviac fit. Keď je príležitosť, zájdem do sauny a na masáž.