new openning caffe house: Stefanka,Image: 333589331, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: noProfimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Smrť v rodine Feldekovcov. Ich dcére Katke navždy odišiel manžel, toto je jej posledný odkaz

07.10.2024, 09:38
Celebrity

Strašná správa. V rodine známych humoristov a hercov Ľubomíra a Oľgy Feldekovej prišiel do života obrovský smútok. Najmä ich dcére Kataríne (46), ktorá nečakan prišla o manžela. Navždy prišla o svojho manžela, známeho hudobníka Richarda Šimurku.

Prežiť smrť manžela je jedným z najťažších a najbolestivejších skúseností, ktorými môže človek prejsť. Smútok a strata sú prirodzené, a každá osoba si tým prechádza inak. Aj keď neexistuje univerzálny návod, ako prežiť takúto situáciu, existuje niekoľko rád, ktoré môžu smútok aspoň z časti eliminovať pomôcť:

1. Prijať svoje pocity

Je úplne normálne cítiť celú škálu emócií, od hlbokého smútku, cez hnev, zúfalstvo až po pocity prázdnoty. Niekedy sa môže zdať, že striedanie týchto emócií nemá zmysel, no dovoľte si ich prežívať. Smútok nie je niečo, čo sa dá "opravovať" – je to proces, ktorý potrebuje čas.

2. Vyhľadaj podporu

Nezostávajte v týchto pocitoch osamote. Oporou vám môžu byť rodina, priatelia, alebo profesionálna pomoc (psychológ či terapeut). Smútočné skupiny môžu byť tiež skvelým miestom na to, aby ste sa cítila pochopená medzi ľuďmi, ktorí prešli podobnou skúsenosťou.

3. Udržiavanie si dennej rutiny

Aj keď sa môže zdať ťažké pokračovať v každodenných činnostiach, môže to byť spôsob, ako udržať určitý pocit stability. Postupne môžete začať vnášať do svojho života nové aktivity, ktoré vás naplnia a prinesú do života zmysel.

4. Nebojte sa požiadať o pomoc

Ak sú chvíle, keď máte pocit, že to nezvládate, obráťte sa na druhých. Niekedy stačí len vypovedať svoje myšlienky alebo pocítiť fyzickú prítomnosť niekoho, kto vás chápe.

5. Venuj si čas na spomínanie, ale aj na nové zážitky

Spomínanie na krásne chvíle s manželom je dôležité a môže vám pomôcť nájsť útechu. Zároveň je dôležité začať hľadať nové zážitky a smerovať dopredu. Nie je to o zabudnutí, ale o tom, že život sa mení a máte právo znova nachádzať radosť.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. október 2024 10:21