Ikone českej kinematografie Jiřine Bohdalovej sa skomplikoval zdravotný stav. Profimedia - Standardis
StoryEditor

Hospitalizovaná Bohdalka: Mala na mále, diagnostikovala sa a to ju zachránilo

01.10.2024, 16:00
Celebrity

Obľúbená herečka Jiřina Bohdalová (93) stále zostáva v nemocnici po tom, čo ju museli pred niekoľkými dňami náhle hospitalizovať. Keď sa ocitla na jednotke intenzívnej starostlivosti ostali mnohí v šoku. Ikona českej kinematografie išla teraz s pravdou von. Teraz prehovorila o svojom zdravotnom stave.

Jiřina Bohdalová je stále hospitalizovaná v nemocnici, kde skončila minulý týždeň. Herečka prekonala infekciu organizmu a zostáva v nemocnici avšak už na štandardnej izbe.

Ako sama priznala, jej zdravotný stav bol veľmi vážny a život si zachránila najmä vďaka pohotovej reakcii. "To viete, mala som namále. Ale včas som spoznala, že sa niečo deje. Ešte tu ale budem musieť budúci týždeň byť, ale už na normálnej izbe," zverila sa denníku Blesk. Umelkyňa mala otravu jedlom.

Pohotová reakcia

To, že si ikona českej kinematografie zachránila život vďaka včasnej reakcii, potvrdil aj jej lekár MUDr. Petr Neužil v rozhovore pre eXtra.cz. Vďaka tomu mohli byť včas nasadené antibiotiká, ktoré v jej prípade veľmi dobre zabrali. "Tam je naozaj dôležité, že ona rýchlo reagovala. Ona nám hneď zavolala a rýchlo sme ju prijali," vysvetlil odborník.

Nie je to prvýkrát, čo Jiřina utiekla hrobárovi z lopaty. Pred niekoľkými rokmi prekonala závažnú pľúcnu embóliu a tiež sa dostala do tých najlepších rúk MUDr. Neužila. "Tá pľúcna embólia bola taká ťažká, že ju skoro zahubila. V tom čase si uvedomila, že sa môže ten koniec priblížiť. To, čo som s ňou prežil, to je v nás oboch, to nie je ani viditeľné," priznal v tom istom rozhovore.

Umelkyňa sa pritom nešetrí a aj v tomto vysokom veku si rada vychutná cigaretku a v ničom sa neobmedzuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. október 2024 10:08