Alice BendováProfimedia
StoryEditor

Česká herečka Bendová sa pochválila, na ktorý estetický zákrok sa najbližšie chystá

03.09.2024, 11:56
Celebrity

Aj keď česká herečka Alice Bendovej (50) rada zahlcuje sociálne siete svojou výstavnou figúrou, až tak spokojná vraj nie je. Už dlhšie drží prísnu diétu. Jedno jedlo denne nahradzuje proteínovým nápojom. Teraz dokonca plánuje aj nie malý estetický zákrok. Do čoho chce vraziť nemalé peniaze?

Liposukcia je chirurgický zákrok, ktorý sa vykonáva s cieľom odstrániť nadbytočný tuk z rôznych oblastí tela, ako sú brucho, boky, stehná, paže alebo brada. Tento zákrok sa často považuje za kozmetickú operáciu, pretože jeho primárnym cieľom je zlepšiť tvar a kontúry tela, a nie liečiť obezitu.

Ako funguje liposukcia?

Počas liposukcie chirurg urobí malé rezy v koži, cez ktoré zavedie tenkú trubicu, nazývanú kanyla. Kanyla je pripojená k prístroju, ktorý vytvára podtlak, čím sa tukové bunky odsávajú z tela. Existujú rôzne techniky liposukcie, vrátane:

Tradičná liposukcia (tumescentná technika): Do oblasti, ktorá sa má ošetriť, sa najprv vstrekuje tekutina obsahujúca anestetikum a adrenalín. Tento roztok uľahčuje odsávanie tuku a znižuje krvácanie.

Ultrazvuková liposukcia: Táto technika využíva ultrazvukové vlny na rozbitie tukových buniek, ktoré sú potom ľahšie odsávané.

Laserová liposukcia: Laserové svetlo rozkladá tukové bunky, čo tiež uľahčuje ich odsávanie a môže zároveň stimulovať sťahovanie kože.

Pre koho je liposukcia vhodná?

Liposukcia je najvhodnejšia pre ľudí, ktorí majú stabilnú hmotnosť a konkrétne oblasti s prebytočným tukom, ktoré nereagujú na diétu alebo cvičenie. Nie je určená na liečbu obezity ani na chudnutie ako také. Okrem toho by mali pacienti mať dobrý zdravotný stav a realistické očakávania ohľadom výsledkov zákroku.

Výhody a riziká

Výhody liposukcie zahŕňajú zlepšenie tvaru tela a sebavedomia. Výsledky môžu byť dlhodobé, pokiaľ si pacient udržiava zdravý životný štýl.

Riziká sú podobné ako pri iných chirurgických zákrokoch a môžu zahŕňať infekcie, krvácanie, zjazvenie alebo nepravidelný povrch kože v ošetrovanej oblasti. Môže tiež nastať komplikácia známa ako trombóza (krvná zrazenina), ktorá môže byť závažná.

Rekonvalescencia

Po liposukcii pacienti zvyčajne potrebujú niekoľko dní až týždňov na zotavenie, v závislosti od rozsahu zákroku. Po operácii sa odporúča nosiť kompresný odev, aby sa minimalizoval opuch a pomohlo sa pokožke prispôsobiť novým kontúram tela. Výsledky sú zvyčajne viditeľné po niekoľkých mesiacoch, keď opuch úplne ustúpi.

Liposukcia môže byť účinným spôsobom, ako dosiahnuť požadovaný tvar tela, avšak je dôležité, aby záujemcovia dôkladne zvážili riziká a porozprávali sa so skúseným chirurgom predtým, než sa rozhodnú pre tento zákrok.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 02:55