Táňa Pauhofová prezradila, že prečo na ňu s natáčaním filmu Vlny čakali.TASR
StoryEditor

Vo filme Vlny je odvážna, no takáto je v súkromí: Táňa Pauhofová prezradila ako vníma odvahu a prečo na ňu s natáčaním čakali

28.08.2024, 07:00
Celebrity

Keď sa povie ryšavá, herecká diva väčšina z nás si predstaví rovnakú osobu. Hovoríme o herečke slovenského národného divadla, Táni Pauhovofej (41). Krásna a talentovaná umelkyňa si zahrala jednu z postáv v novom filme Vlny. Mimoriadne úspešný a náročný film bol aj pre ňu ťažkým orieškom. V snímke stvárnila jednu z najodvážnejších postáv, svojím fanúšikom neskôr prezradila ako veľmi statočná je Táňa v súkromí. Prezradila dokonca aj to, ako tehotenstvo ovplyvnilo jej pracovný proces. Táto úloha jej bola doslova súdená. Tvorcovia filmu na ňu totižto kvôli bábätku počkali!

Táňa Pauhofová je známa slovenská filmová, divadelná aj dabingová herečka. Svoju kariéru má rozhodne perfektne rozbehnutú. Očividne sa jej darí aj v súkromnom živote. Predminulý rok sa jej narodila dcérka Míla. Spolu so svojím manželom, hudobníkom Jonatánom Pastirčákom, žijú naozaj spokojný a šťastný život.

Režisér pod tlakom

Film Vlny bol jedným z tých najočakávanejších. Dlho sa o ňom hovorilo a písalo, my sme netrpezlivo čakali, kedy si ho konečne budeme môcť pozrieť. Pred nedávnom sme sa dočkali a v kinách sme si mohli vychutnať naozaj profesionálne spracované dielo. Plnú zodpovednosť za kvalitnú prácu prebral najmä český herec a režisér Jiří Mádl. Tvrdí, že práca na niečom takomto bola skutočne veľkou výzvou. Stála na ňom celá zodpovednosť, netají sa tým, že pociťoval obrovské stresové vypätie.

Byť matkou je odvážne

Talentovaná umelkyňa po premiére filmu mnoho hovorila o tom, že stvárňovala naozaj silné a statočné postavy. Zahrala si postavu rozhlasovej novinárky, ktorá prežívala náročné politické ale aj ženské výzvy. Niekoľko krát bola dokonca prenasledovaná. Mnoho ľudí  popri takomto charaktere zaujímal fakt, ako je na tom Tánina odvaha v súkromí?

,,Ja si myslím, že až konanie robí z odvahy niečo, čo je skutočné. Nie je to iba v slovách. Zatiaľ som sa neocitla v situáciách, kde by bola preskúšaná. Podľa mňa, odvaha je schopnosť postaviť sa nepriazni a za svoje konanie prevziať plnú zodpovednosť. A robiť to v mene niečoho čomu veríme. Byť matkou chce jednu z najväčších odváh,“ povedala otvorene herečka v rozhovore pre DVTV.

V tomto sú rovnaké

O svojej povahe toho veľa neprezrádza, avšak tento krát o sebe predsa len niečo povedala. Priznala, že v postave, s ktorou sa snažila stotožniť našla aj kúsok seba. Aj keď zo začiatku si to odmietala priznať. 

,,Najskôr som si to nechcela priznať, ale áno. Ja som si stále hovorila, že by som reagovala oveľa empatickejšie. A potom som si uvedomila, že keď sa potrebujem nejako vymedziť, reagujem úplne rovnako. Možno chlad je spôsob ochrany – vôbec nehovorí to o tom, že človek nie je zraniteľný. Len si vytvára priestor na to, aby dokázal byť vnútorne silný,“ povedala na rovinu Pauhofová.

Čakali na ňu s natáčaním?

Ryšavú umelkyňu pred natáčaním postihlo jedno z najväčším životných šťastní. Zistila, že je tehotná. Aj keď sa z tejto novinky úprimne tešila, priznala, že pociťovala aj mierne obavy. Bála sa ako to prijme okolie a taktiež režisér, s ktorým mala naplánovanú spoluprácu. Ľudia sa jej taktiež pýtali, či je pravda, že na ňu tvorcovia filmu kvôli jej životnej situácií museli počkať. Táňa má vo svojej odpovedi absolútne jasno.

,,To  by bolo príliš pyšné a nepravdivé hovoriť, že sa to celé zastavilo kvôli mne. Keď sa režisér dozvedel aká je situácia tak povedal, nevadí počkáme. A vonkajšie okolnosti boli také, že to bolo bezproblémové. Tie prípravy boli obrovské, perfektne to vyšlo,“ povedala herečka s tým, že napriek komplikovanému načasovaniu, bolo pre ňu toto natáčanie za odmenu. Dodala, že herci si vyberajú z príležitostí, ktoré k nim prichádzajú. V momente, keď uvidela túto bolo jej jasné, že ju musí a chce prijať. Sadla jej téma, organizátori aj celý kolektív.

Talentovaná a zbožňovaná herečka má vo svojej práci očividne jasno. Či už hovoríme o spoluprácach, ktoré prijíma alebo o čase, ktorý delí medzi prácu a rodinu. Veríme, že sa jej bude vo všetkých sférach dariť. Minimálne tak dobre, ako sa aktuálne darí filmu Vlny na slovenskej scéne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 13:56