Felix pochoval prvú manželku. Prehrala boj s chorobou.Profimedia
StoryEditor

Smrť manželky Felixa Slováčka: Odišla mu nečakane, pred pár dňami sa ešte videli

21.08.2024, 11:23
Celebrity

Život známeho hudobníka Felixa Slováčika zahalil smútok (81). Odišla jeho prvá manželka, modelka Renée Wevelsiepová (†76), s ktorou zažil mnoho pekných chvíľ a splodili aj dcéru. Zapozeral sa do nej ešte pred manželkou Dádou Patrasovou. Kvôli tmavovláske sa spolužitie medzi ním a Renée skončilo.

Bývalá manekýnka a herečka, ktorá pred rokmi prekonala mozgovú príhodu, trpela dlhší čas nepriechodnosťou žíl. Renée Wevelsiepová boj s chorobou v pondelok prehrala: „Operácia nebola možná. Mohla by pri nej zomrieť, bolo to príliš nebezpečné...“ povedal Slováček. „V posledných dňoch jej dávali opiáty, aby nemala bolesti,“ zveril Felix smutne. Ešte v nedeľu bol za bývalou ženou v nemocnici a držal ju za ruku. „Aj keď sme sa rozišli pred viac ako štyridsiatimi rokmi, mal som ju rád. Zažili sme krásne chvíle, a hlavne – mali sme spolu dcéru René,“ zdôraznil Slováček pre český Blesk.

Ešte pred Dádou

Svojho času patrila Renée, rodená však Alena, k najúspešnejším československým manekýnkam, fotila módu aj s Ivanou Zelníčkovou, neskôr Trumpovou (†73) patrili k vychyteným kráskam. Krúžilo okolo Renée mnoho mužov, ale nakoniec ju ulovil saxofonista Slováčik. Keď sa v roku 1975 brali, za svedkov im vtedy šli Karel Gott a Ladislav Štaidl. Dva roky potom sa im narodila dcéra René.

Začiatkom 80. rokov sa ale saxofonista bezhlavo zamiloval do Dády Patrasovej (68) a ich manželstvo sa rozpadlo. To bohužiaľ prinieslo aj spretrhanie vzťahov medzi Felixom a dcérou René. Tá ho nevidela od svojich siedmich rokov, teda od roku 1984 až do roku 2013, teda dlhých 29 rokov. Čas ale hrany obrúsil a vlani ju hrdo viedol uličkou k oltáru.

Reneé pôsobila ako aristokratka. „Myslím, že to zdedila po svojom otcovi, ktorý počas druhej svetovej vojny slúžil pri letectve,“ povedal Felix. 

FOTO FELIXOVEJ PRVEJ MANŽELKY NÁJDETE V GALÉRII

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 04:16