Známy herec nahradí Dana Heribana.tv joj
StoryEditor

Kto prebral úlohu po zosnulom Danovi Heribanovi? Takéto krásne slová mu jeho náhradník odkázal

20.08.2024, 11:17
Celebrity

Televízia v Záhorskej bystrici vyriešila chýbajúcu postavu v seriáli Druhá šanca naozaj prekvapivo. Čo na tieto zmeny hovorí herec Filip Tůma (46), ktorý dejovú linku psychiatra Hatinu, ktorého hral zosnulý Dano Heriban (†43) prevzal?

Markíza vyriešila chýbajúcu postavu v Druhej šanci naozaj prekvapivo. Čo na tieto zmeny hovorí herec, ktorý dejovú linku psychiatra Erika Hatinu prevzal? 

Už o niekoľko týždňov vráti na televízne obrazovky pokračovanie úspešného seriálového hitu Druhá šanca aj s obľúbenými hrdinami Nemocnice Bezručova. Prinesie ale aj nové, divácky atraktívne postavy, ktoré zamiešajú dej a budú postupne odhaľovať svoje tajomstvá.

Zosnulý umelec Dano Heriban hral v prvých dvoch sériách Druhej Šance no minulý rok nečakane zomrel. Heriban stvárňoval primára psychiatrie a blízkeho priateľa Andreja (Ján Koleník) A tak musela televízia vyriešiť ako sa bude dej bez famózneho umelca vyvíjať. 

„Po tom, čo nás všetkých hlboko zasiahla správa o Danovom úmrtí, sme čakali na príchod talianskych scenárov, aby sme na základe priestoru, aký dostala jeho postava v 3.sérii originálu Druhej šance, zvolili najvhodnejší spôsob, ako sa s touto tragickou okolnosťou vysporiadať,“ povedala pre TV Markíza kreatívna producentka Soňa Čermáková Uličná.

Našli však seriálovú postavu, ktorá vedela dej prirodzene prebrať. „Keď sa ukázalo, že postava Erika má v tejto sérii veľmi dôležitú úlohu, bolo samozrejmé, že sa tejto postavy  nemôžeme obsahovo „vzdať“ a musíme nájsť riešenie, ktoré nám bude fungovať vo všetkých rovinách a momentoch. Preobsadenie Erika iným hercom bolo pre nás z viacerých dôvodov neprijateľné a nepredstaviteľné, preto sme hľadali spôsob, ako Erikovu úlohu v 3.sérii preniesť na inú postavu,“ doplnila Soňa Čermáková Uličná. 

Tak padla voľba na Filipa Tůmu. Televízia musela nahradiť aj priateľku, ktorú Dano ako psychiater v seriáli mal. Zuzanu Norisovú ako vrchnú sestru, ktorá odišla s Danom preberie Zuzana Porubjaková. 

Herec Filip Tůma sa k tejto výzve hradiť kolegu Dana Heribana, ktorý zomrel na akútnu disekciu aorty. 

"Budem sa usilovať, aby som bol v spoločných scénach pri Jankovi Koleníkovi podobne dobrým sparringom, ako mu bol Dano.

"Pre televíziu Markíza sa ku hereckému kolegovi Danovi Heribanovi vyjadril aj Filip Tůma - herec, ktorý v seriáli teda prebral dejovú linku po primárovi psychiatrie Erika Hatinovi," povedal Tůma.

Aký bol pre Vás Dano Heriban kolega, kamarát?

V Danovi bolo toľko talentu, že sa to len tak ľahko nevidí – bol fantastický herec, muzikant, skladateľ... Bol to veľký profesionál, no zároveň veľmi ľudský, priateľský, takmer vždy mal dobrú náladu. Jeho odchod bol veľmi nečakaný, spomínam naňho stále so smútkom a iba v dobrom.

S akými pocitmi ste prijali to, že práve vaša postava prevzala linku postavy Dana Heribana? 

Tvorcom predovšetkým ďakujem za dôveru. Som presvedčený, že veľmi dobre zvážili, ako sa s danou situáciou vysporiadať čo najlepšie. Samozrejme, všetci by sme boli najradšej, keby k žiadnej takejto úprave nemuselo dôjsť a Dano by naďalej exceloval v postave Erika aj v tretej sérii. No za daných okolností sa budem usilovať, aby som bol ako Richard Andrejovi (čiže Jankovi Koleníkovi) v spoločných scénach podobne dobrým "sparring partnerom" a sprievodcom pri hľadaní a dešifrovaní jeho stratených spomienok. ako by bol Erik a aby som si pri tom zároveň zachoval svoj vlastný nastavený charakter a prirodzenosť v jednotlivých situáciách.  

Aký bude Richard Valent v tretej sérii Druhej šance?

Richard naďalej ostáva veľkým profesionálom, no svoj nekonvenčný životný štýl zmenil aj vďaka svojej partnerke Kataríne, novej hlavnej sestre na oddelení internej medicíny, ktorú hrá Zuzka Porubjaková. Už na konci druhej série Druhej šance prišlo medzi Andrejom a Richardom k akémusi zmiereniu, keď sa Richard v zlomovej situácii postavil za Andreja. Postupne sa z nich stávajú priatelia a práve Richard bude Andrejovi pomáhať na ceste k jeho spomienkam.

V seriáli hráte so Zuzkou Porubjakovou, ktorá stvárňuje novú postavu v seriáli Druhá šanca – novú hlavnú sestru na oddelení internej medicíny. Ako sa vám spolupracuje?

So Zuzkou sa poznáme už dlhý čas a naozaj veľmi dobre, aj preto je spolupráca s ňou skvelá a je tam vždy dobrá energia. Skrátka, keď sú vaši kolegovia aj vašimi kamarátmi, s ktorými ste na jednej vlne, je radosť chodiť na nakrúcanie.

 

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. október 2024 19:06