Cannes Film Festival REUTERS
StoryEditor

Zomrel Alain Delon. Legendárny francúzsky herec mal dlhoročné zdravotné ťažkosti

18.08.2024, 09:01
Celebrity

Zomrel legendárny francúzsky herec Alain Delon, mal 88 rokov. Jeho tri deti to v nedeľu v spoločnom vyhlásení oznámili agentúre AFP. Delon zomrel obklopený rodinou vo svojom dome v Douchy asi 100 kilometrov južne od Paríža. Herec bol v posledných rokoch chorý. Lámač ženských sŕdc mal ťažkú povahu.

Hiromi Rollinová kedysi s Alainom Delonom spolupracovala. Keď mal v roku 2019 mozgovú príhodu, stala sa jeho pomocníčkou v domácnosti. Najprv bola jedinou ženou, s ktorou sa na verejnosti ukazoval, potom už rozhodovala aj o tom, či pôjde von a či mu vôbec dovolí niekomu otvoriť dvere.

Tri deti má Delon s dvoma partnerkami: Anthonyho s jedinou ženou, ktorú kedy pojal za manželku: herečkou Nathaliou Barthélémyovou (†79). Matkou mladšieho syna (29) a dcéry (33) je potom holandská modelka a moderátorka Rosalie van Breemenová (57). Bohužiaľ už v januári sa začala rodina navzájom obviňovať, kto je za čo zodpovední a padali ohlásenia na polícii. Zahraničné médiá to označili ako začiatok vojny o majetok, sa odhaduje od 50 do 250 miliónov eur.

Nie len herec

Alain Delon na seba posledné roky pútal pozornosť svojimi politicky nekorektnými výrokmi a kritikou súčasnej doby, zameranej predovšetkým na peniaze. "Povedal som, že som dal facku žene? Áno. A mal dom dodať, že viac faciek som dostal, ako rozdal. Žiadnu ženu som nikdy v živote neobťažoval. To ony ma dosť obťažovali," vyznal sa v jednom rozhovore.

V roku 2018 uviedol pre francúzsky týždeník Paris-Match, že jeho smrť ho mrzieť nebude. "Život už mi veľa neprináša. Už som všetko spoznal a videl. Predovšetkým ale nenávidím tút dobu, je mi z nej na zvracanie. Sú tu ľudia, ktorých neznášam. Všetko je falošné a počítajú sa len peniaze. Opustím tento svet bez ľútosti," šokoval svojou úprimnosťou francúzsky umelec.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. október 2024 03:36