Film Kavej hovorí o príbehu dvoch dievčat z Bratislavy.Archív/ Mafra
StoryEditor

Tehotná nie len vo filme, ale aj v realite! Rakovská na rovinu, celý čas to tajila

26.07.2024, 07:00
Celebrity

Tajomstvo odhalené! Známa slovenská herečka nebola tehotná len vo filme, ale aj v súkromnom živote. Niet pochýb o tom, že je skutočne profesionálka! Celý čas to totiž tajila a nikto ani len netušil, že je aj v realite v radostnom očakávaní. Hovoríme o talentovanej Anne Jakab Rakovskej a o novom filme Kavej. Anička svoju rolu stvárnila najskôr so skutočným tehotenským bruškom, neskôr ho vystriedalo umelé. Klobúk dole, to si zaslúži obdiv!

Anna Rakab Rakovská sa v poslednej dobe v slovenskom šoubiznise spomínaná pomerne často. Je to najmä kvôli tomu, že ešte pred niekoľkými mesiacmi žiarila v tanečnej šou Let´s dance. Podarilo sa jej prebojovať do finále a následne obsadiť bronzovú priečku. O tom, že je mimoriadne talentovaná teda naozaj nemôžeme pochybovať. Dlhodobo tvorí pár so svojím manželom a hereckým kolegom, Robom Jakabom. Majú spolu dve deti a vyzerá to tak, že si užívajú šťastný a pokojný spoločný život.

Najúspešnejší film!

Film Kavej do slovenských kín zavítal len pred niekoľkými dňami. Napriek tomu, už teraz láme rekordy.  Počas prvého víkendu si snímku pozrelo viac než 78 000 divákov! Ide o vôbec najúspešnejší slovenský film počas otváracieho víkendu od začiatku pandémie v roku 2020. Nepochybne je to aj kvôli hviezdnemu obsadeniu. Hlavné postavy totižto stvárňuje Rakovská v spoločnosti so šikovnou Janou Kovalčíkovou.

Dej príbehu je im obom blízky, preto ho hrajú naozaj veľmi uveriteľne. Príbeh rozpráva o návrate dvoch kamarátok z Bratislavy na východ, kde musia okrem rodinnej návštevy čeliť aj bývalým láskam, nečakaným situáciám a pochybnostiam o vlastnom mieste v živote. Diváci majú možnosť vidieť tri svadby a jeden pohreb, počas ktorých sa toho môže stať naozaj veľa. Hrdinky sa budú sa musieť popasovať so sériou tých najrôznejších situácií, ktoré im nedajú vôbec vydýchnuť.  Ak ste si ho ešte nestihli pozrieť, neváhajte a zájdite do kina. Čísla svedčia o tom, že to stojí za to!

Tehotenstvo pri hraní pomohlo

Väčšina žien sa počas tehotenstva vyhýba náročným či emocionálne vypätým situáciám. Hnedovlasá Anna je očividne výnimkou. Počas natáčania musela čeliť rôznym tlakom, stresu či zmenám situácii. Celý proces zvládla s noblesou a film statočne dokončila aj po pôrode. V prvej fáze natáčania hrala so svojím prirodzeným bruškom a nijaké úpravy neboli potrebné. Zaujímavé je, že o tomto nikto netušil! Anna je výmyselníčka a naozaj vie, ako to vo svete celebrít funguje.

V nasledujúcej fáze na nej maskéri museli trošku zapracovať. Umelkyňa bola po pôrode, vytvorili jej preto umelé bruško. Svoju hereckú rolu poňala obdivuhodne prirodzene, konala totižto podľa vlastných pocitov. Vtedajší stav jej podľa vlastných slov pomohol.

„Skutočné tehotenstvo mi pomohlo zahrať lepšie postavu tehotnej Kláry aj vo filme. Zaspomínala som si pri tom na celý ten stav, pretože druhú fázu nakrúcania som musela nosiť umelé bruško. Uvedomila som si, že s reálnym tehotenským bruškom aj s tým umelým je rovnako teplo a ťažko (smiech),“ hovorí pre portál Diva.sk.

Ako to zvládala?

Aj keď svoju profesiu zdolávala viac než perfektne, rozhodne to nebolo vždy jednoduché. Aj toto krásne obdobie so sebou prináša úskalia. Špeciálne vtedy, ak ste ešte stopercentne pracovne vyťažená. Anička otvorene priznala, že aj ona mala ťažkosti a  telo jej niekedy dávalo celkom zabrať. Napriek tomu sa nevzdala a vyzerá to tak, že to stálo za to!

„So skutočným tehotenským bruškom som si potrebovala viackrát sadnúť, nohy opúchali a brucho tlačilo, takže som si musela dávať trochu viac prestávok. Scenár sa upravoval od pôvodnej verzie práve kvôli tomu, že som druhýkrát otehotnela, takže som nemusela nič meniť, len som tak bola. A nechám na divákoch, či si všimnú, v ktorých scénach je bruško umelé a v ktorých reálne,“ povedala úprimne herečka.

Vyzerá to tak, že film sa naozaj podaril a ohúril tisíce Slovákov. Anna a Jana sú rozhodne silná dvojka, ktorú stojí za to vidieť v plnom nasadení. Ak sa rozhodnete vybehnúť do kina, nezabudnite byť všímaví! Skúste odhaliť v ktorých scénach mala herečka skutočné a v ktorých naopak umelé bruško. Rozhodne sa nebudete nudiť, sama tvrdí, že to vôbec nie je jednoduché rozpoznať!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 00:28