Herečka bojovala roky s rakovinou.REUTERS
StoryEditor

Shannen Doherty si svoj pohreb naplánovala. Chcela byť zmiešaná s popolom blízkych

15.07.2024, 15:58
Celebrity

Napriek tomu, že bola herečka Shannen Dohertyová (†53) obrovskou bojovníčkou, poraziť zákernú chorobu v poslednom štádiu sa jej bohužiaľ nepodarilo. Aj napriek veľkej vôli žiť si ale uvedomovala, že ju skôr či neskôr koniec čaká. Pohreb si preto plánovala.

Herečka, ktorá zomrela v sobotu 13. júla vo veku 53 rokov, hovorila o umieraní veľmi otvoreným spôsobom už v januári, v jednej z epizód svojho podcastu Let‘s Be Clear. „Nechcem byť pochovaná, ale spopolnená,“ mala jasno tmavovláska, ktorú preslávila rola Brendy Walshovej v seriáli Beverly Hills 90210. „Chcem, aby potom boli moje ostatky zmiešané s popolom môjho psa, a chcem, aby boli zmiešané aj s mojim“. otec, ktorého veľmi milovala, zosnul v roku 2010.

Priala si, aby potom jej milovaní rozptýlili túto zmes popola v Malibu v Kalifornii, kde dvojica strávila výnimočné chvíle, alebo na nejakom inom mieste, ktoré mali obaja radi. Okrem toho Shannen Dohertyová, ktorá sa počas svojho života stretla s rakovinou hneď niekoľkokrát, zvažovala aj nejaké alternatívne spôsoby, ako naložiť so spopolnenými ostatkami – uviedla, že ju veľmi zaujala myšlienka ich použitia na „vypestovanie stromu“.

Pokiaľ ide o jej pohreb, Shannen sa netajila tým, že by tam nechcela zbytočne veľa hostí. „Myslím, že sa tam objaví veľa ľudí, ktorých tam nechcem,“ objasnila. „Objaví sa tam, pretože je to politicky korektná vec a nechceli by vyzerať zle. Ale ja chcem, aby môj pohreb bol ako oslava lásky. Nechcem, aby na mieste ľudia plakali a potom si v súkromí hovorili: ‚Vďaka Bohu, že tá mrcha je teraz už mŕtva...‘“

Herečka pred smrťou hoorila o náročnom rozvode. Tvrdila, že jej manžel sa nechce rozviesť aby jej platil a iba čaká ne jej smrť. Zrejme vtedy ešte nevedela aký náhli koniec príde.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. september 2024 12:35