Elena Podzámska bojuje s vážnymi zdravotnými problémami.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Psychické problémy ovládli aj slovenský šoubiznis. Tieto celebrity sa liečili na psychiatrii

12.07.2024, 07:00
Celebrity

Psychické problémy sú už v dnešnej dobe takmer také bežné, ako tie fyzické. S úzkosťami, depresiami či závislosťami denne bojujú tisícky ľudí. Či je problém v nátlakovej alebo uponáhľanej dobe, je ťažké odhadnúť. S istotou však vieme tvrdiť, že traumatizujúcimi skúsenosťami si prešli aj známe slovenské celebrity. Boli zavretí na psychiatrii a ich liečebné skúsenosti sú skutočne pestré. Niektoré mená vás možno prekvapia.

Každý z nás sa so svojimi problémami vyrovnáva inak. Niekto statočnejšie, iní o niečo horšie. Rovnako je to aj vo svete show biznisu. Sláva, popularita či prepité noci k zdravej psychike jednoznačne neprispievajú. Niektoré celebrity otvorene hovoria o tom, že strávili nejaký ten čas na psychiatrickej liečebni. Hovorením o svojich komplikáciách sa snažia pomôcť bežným ľuďom. Dostať do povedomia fakt, že necítiť sa dobre je v poriadku, je totižto veľmi dôležité.

Známy spevák dostal drsný verdikt

Medzi osobnosti, ktoré majú za sebou nie práve najpríjemnejšie skúsenosti patrí napríklad Matúš Kolárovský. Je to známy slovenský spevák, herec a model, ktorého väčšina ľudí pozná pod menom Yael. V apríli ho po náročnej deväťmesačnej hospitalizácii prepustili z nemocnice. Liečil sa v Hronovciach, kde podľa jeho názoru panovali skutočne prísne podmienky. Nehanbil sa priznať ani to, prečo sa tam dostal a s akým drsným verdiktom odtiaľ odchádzal.

„Úplne som to posral. Dostal som papier, že som abstinujúci alkoholik a narkoman. Takúto nálepku mám a nemám šancu sa jej nikdy zbaviť. Už som navždy,závislák´ a budem navštevovať skupiny anonymných alkoholikov. Keď som tam prišiel, ešte som mal opicu. Predtým som si dal šampanské, rum alebo niečo také. Keď som tam videl ľudí s cirhózou pečene, hovoril som si, prečo som tu, čo tu vlastne robím. Až po čase som pochopil, že sa nesmiem porovnávať s inými, inak nič nevyriešim a hlavne musím úplne zahodiť ego,“ povedal s pokorou pred niekoľkými mesiacmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. október 2024 02:52