Celin Dion ukázala v dokumente ako trpí.Profimedia
StoryEditor

Strašný záchvat Celine Dion: Speváčka ukázala ako veľmi v stuhnutosti trpí

28.06.2024, 13:31
Celebrity

Speváčka Celine Dion (56) je nepochybne bojovníčka. V novom dokumente „I Am: Celine Dion“ prehovorila o veľmi intímnom probléme, s ktorým bojuje už sedemnásť rokov. Má totiž syndróm stuhnutého človeka. Táto porucha spôsobuje svalovú stuhnutosť a bolestivé kŕče. Na konci dokumentu je dokonca vidieť, aké sú jej kŕče silné a že sa kvôli nim vôbec nemôže hýbať.

Kanadská speváčka ovešaná hudobnými cenami Celine Dion prežíva veľmi náročné obdobie. A to ako emočne, tak aj fyzicky. Na Prime Videos mal 25. júna premiéru veľmi intímny dokument s názvom „I Am: Celine Dion,“ ktorý sleduje speváčkinu kariéru i osobný život. Pred časom Celine priznala prostredníctvom veľmi emotívneho videa na Instagrame, že trpí tzv. syndrómom stuhnutého človeka. Ide o nevyliečiteľnú chorobu, ktorá spôsobuje svalovú stuhnutosť a bolestivé kŕče, ktoré môžu spôsobiť aj to, že sa postihnutý človek nemôže hýbať.

​V emotívnych scénach v dokumente je vidieť, ako syndróm stuhnutého človeka speváčku doslova pohltil. Na konci dokumentu je dokonca záber, ako musí paralyzovanej Celine pomáhať fyzioterapeut, pretože ona nie je schopná pohybu. Namiesto toho len leží a po tvári jej stekajú slzy, pretože ju všetko veľmi bolí.

Takéto kŕče môžu trvať tridsať minút až hodinu. V dokumente umelkyňa priznala, že s príznakmi syndrómu stuhnutého človeka bojuje sedemnásť rokov. „Mám kŕče v bruchu aj chrbtici. Keď natiahnem nohy, zostanú zaseknuté v jednej polohe. Raz sa mi stalo, že som si zlomila rebrá. Keď je môj stav veľmi vážny, môže aj lámať kosti,“ priznala v dokumente hudovníčka.Režisérka dokumentu Irene Taylorová pôvodne chcela odstrániť drastickú scénu, ale keď ju videla Celine Dion, rozhodla sa zábery vo filme ponechať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. jún 2024 13:31