Shannen Doherty a fotograf Kurt Iswarienko sa nevedia dohodnúť na vyrovnaní.profimedia
StoryEditor

Rakovinou skúšaná Brenda bojuje s manželom: Čaká, kým umriem, aby mi nemusel platiť!

26.06.2024, 12:54
Celebrity

Bola to obrovská láska, ale už je ale so všetkým dávno koniec a dvojica zvádza nemilosrdný boj o majetok. Rozvodové konanie herečky Shannen Doherty (53) a fotografa Kurta Iswarienka (50) sa ťahá už pekne dlho. Shannen, ktorá trpí rakovinou v poslednom štádiu vyhlásila prečo jej muž robí také obštrukcie. Kurt podľa nej zdržuje schválne! Dúfa, že jeho manželka zomrie skôr, ako ho súd donúti jej zaplatiť.

Shannen Doherty známa ako Brenda z Beverly Hills 902 10 už stráca trpezlivosť. Herečka uviedla, že jej bývalý manžel Kurt Iswarienko otáľa s platením súdom stanoveného výživného - a dúfa, že Shannen zomrie, ešte než bude musieť splniť svoje finančné záväzky.

​Manželia boli pritom 11 rokov. V apríli ale herečka požiadala o rozvod, pretože počas svojho boja s rakovinou zistila, že ju Iswarienko už dva roky podvádza. Teraz chce od záletného fotografa súdom stanovené výživné, pretože jej rakovina v poslednom roku pokročila. Domnieva sa ale, že slávny fotograf „strategicky vyčkáva“.  Podľa súdnych dokumentov, ktoré získal časopis People, sa herečka sťažuje, že Iswarienko úmyselne zatajuje informácie ohľadom financií a hodnote svojho fotografického archívu. „Nie je jednoducho správne, aby Kurtovi bolo dovolené predlžovať náš rozvod v nádeji, že zomriem skôr, než mi bude musieť zaplatiť, zatiaľ čo on si ďalej žije svoj život a vyhýba sa povinnostiam voči svojej umierajúcej manželke, s ktorou žil viac ako 11 rokov,“ uviedla v dokumentoch.

Fotografova advokátka Katherine Heersemaová sa bráni tým, že herečka odmietla dohodu, ktorú jej ponúkli len pár mesiacov po žiadosti o rozvod. „Kurt rozhodne nečaká, kým Shannen zomrie. Chce pre Shannen to najlepšie a chce, aby obaja mohli tento prípad hodiť za hlavu a ísť ďalej,“ hovorí právnička. Dohertyová zase tvrdí, že ponuku odmietla, pretože nebola doriešená otázka Kurtových diel vytvorených počas manželstva.

Súkromné lietadlo a luxusné nákupy

Shannen aktuálne po Kurtovi požaduje výživné vo výške 15 434 dolárov mesačne. Otvorene navyše priznáva, že kvôli svojej chorobe nemôže pracovať, a tak čoskoro príde o svoje zdravotné poistenie. Výživné od manžela tak pre ňu môže znamenať skutočne veľa v otázke zdravotného stavu.

V dokumentoch tiež poznamenáva, že Iswarienko žije extravagantným životným štýlom plným luxusu, používa súkromné ​​lietadlo, ktoré manželia vlastnili spolu, aj ich letné sídlo v Texase, zatiaľ čo ona k ničomu z toho nemá prístup.

„Kurt využíval lietadlo, utrácal tisíce dolárov v liečebných kúpeľoch, klenotníctve, u Gucciho a za letenky... a zároveň tvrdil, že nemá dostatok prostriedkov, ktorými by ma mohol podporovať,“ konštatuje chorá herečka.

V hre sú milióny

Podľa doložených výpočtov činil priemerný ročný príjem Brandinho manžela za posledné tri roky takmer 700-tisíc dolárov.  V prípade známej herečky vyšli rovnaké výpočty na v priemere 259 708 dolárov ročne - vrátane honorárov za jej prácu v rokoch 2021 a 2022. V tej dobe však ešte mala zdravotné poistenie. V súčasnosti už bohužiaľ toľko pracovať nemôže, a tak si v tomto roku zatiaľ zarobila vraj niečo vyše 25-tisíc dolárov, čo podľa jej právnikov ukazuje na výrazný pokles príjmov.

Rovnako jej vznikli náklady na právne služby a požaduje, aby Iswarienko zaplatil 130-tisíc dolárov za budúce poplatky.

image

Shannen Doherty a fotograf Kurt Iswarienko sa rozvádzajú po jedenástich rokoch.

Profimedia - Paparazzi

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. september 2024 15:03