Dcéra Babsy a Alena Heribanováx
StoryEditor

Alena Heribanová prehovorila o bývalom aj súčasnom vzťahu! Prezradila, akú vlastnosť si váži na ženách

24.06.2024, 15:00
Celebrity

Život je plný nástrah a ťažkých momentov, avšak každodenne sa dajú nájsť aj tie krásne chvíle. Z tých sa treba tešiť, užívať si ich a prijímať život taký, aký je. S takýmto nastavením celý život žije známa slovenská moderátorka Alena Heribanová (69). Úprimne priznala, ako vníma vzťah so svojím bývalým manželom. Rozchod a ťažké životné obdobie má statočne za sebou. Vo svojom svete privítala aj novú lásku, otvorene povedala, čo od muža očakáva. Nároky však nemá iba na opačné pohlavie. Hlásateľka prezradila, čo podľa nej ženu robí tou pravou ženou. Musíme uznať, že má v tom naozaj jasno!

Alena Heribanová je talentovaná moderátorka a autorka, dlhoročná hviezda československej obrazovky. Celý život sa venovala svojmu prejavu a faktom je, že odjakživa na sebe tvrdo pracovala. O svojich skúsenostiach však hovorí s obrovskou pokorou. Napriek úspešnej kariére ju nevníma, ako niečo mimoriadne. Televízia po rokoch praxe pre ňu prestala byť nedosiahnuteľným fenoménom.

Nebolo to o imidži ani popularite

Na médiách sa jej páčil fakt, že mala v rukách práve navodenie atmosféry. Uvádzala ľudí, bola hlásateľkou a zároveň hostiteľkou.
 

,,To nebolo o nejakom imidži alebo o popularite. To bolo o tom, že som sa neuveriteľne snažila, aby bolo všetko čo hovorím zmysluplné. Naša úloha je aj trošku iná. Ja som zastávala aj celkové vyžarovanie, bola som hostiteľka toho večera, dáma televíznej obrazovky. Všetko, s čím som prichádzala, musela som tým diváka upútať a to sa mi zapáčilo,“ zhrnula svoju prácu odhodlaná Alena.
 

Popri profesijnom živote rozvíjala aj ten súkromný. Zosobášila sa s autorom Jozefom Heribanom, s ktorým má dve dcéry. Po 39 rokoch ich manželstvo prestalo fungovať a obaja si uvedomili, že chcú ísť odlišnou cestou. Moderátorka na roky s otcom svojich dcér spomína v dobrom, úprimne sa vyjadrila, že spolu prežili krásne obdobie.

Zrazu začali hľadať niečo nové

Každý človek sa mení. Je úplne prirodzené, že rokmi sa na životné okolnosti začíname pozerať celkom inak. Rovnako to bolo aj v prípade tohto páru. ,,Každý človek dozrieva a mení sa. S vekom prichádza aj múdrosť. A niekedy vek prichádza aj sám,“ povedala s humorom Heribanová. "Ja sama som si pred rokmi vzala svojho rovesníka. Náš vzťah bol vtedy orientovaný skôr na nejaké spoločenské postavenie, kariéru, rodinu a deti. Ale keď už som to dosiahla, začala som hľadať zrazu niečo nové. Vychovali sme deti a zostali sme iba my dvaja. Akosi to prestalo vychádzať a život nám ukázal, že si treba nájsť nové priority a nový spôsob života. Obaja sme boli sebavedomí, úspešní a zabezpečení tak sme sa rozhodli, že šťastie skúsime nájsť niekde inde,“ dodala s nadhľadom.
Priznala aj to, že do dnes sa s autorom radi stretnú a majú si stále čo povedať. Sami pred sebou však priznali, že osud ich jednoducho posunul niekde inde a takto to podľa nich malo byť.

Láska na druhý pokus

Alena po rozchode, dala láske druhú šancu. Dnes tvorí pár s nemeckým manažérom Konradom Kreuzerom. Jej partner je od nej o niekoľko rokov starší. Práve tento fakt si mimoriadne váži, užíva si aký je kultivovaný, galantný a ostrieľaný vlastným životom. V relácii Zvedavá Zuza prezradila, že majú mnoho spoločných záujmov. Vyzerá to tak, že si naozaj rozumejú a sú šťastní.

Toto robí ženu tou pravou ženou!

Slovenská ikona si rovnako ako mužov, váži aj nežnejšie pohlavie. Na otázku, čo si najviac váži na ženách odpovedala absolútne pohotovo: ,,Ženskosť. Tým, že som prešla svet a videla som mnoho typov žien, tak milé a krásne ženy aké sú na Slovensku, to človek nájde málo kde! Páči sa mi, keď si dámy uvedomujú svoju ženskosť, to, čo ženu robí ženou. Nemusíme sa presadiť bojovnosťou či disciplínou. Ženské zbrane sú dostatočne silné, stačí keď zostaneme dobrými ženami a budeme pestovať naše pekné ženské vlastnosti,“  povedala Alena rozhodne.

Prezradila recept na šťastie

Heribanová sa celý život snaží vnímať pokojne, vyrovnane a hlavne optimisticky. Svoje dni nepotrebuje mať naplnené ničím netradičným, toto je jej recept ako byť šťastná a spokojná: ,,Úplne jednoduché veci mi robia radosť, pretože z tých sa skladá všedný život. Také tie obrovské životné víťazstvá sú dôležité v tom danom momente. Ale ten bežný deň žijeme častejšie. V ňom si hľadám tie drobnosti a nachádzam ich! Človek sa musí prijať taký aký je a každý deň hľadať malé radosti, ktoré sú všade naokolo. Len stačí otvoriť srdce,“ prezradila svoje tajomstvo moderátorka.
 

To, že šťastie je skryté v každodenných detailoch vieme už dávno. Niekedy je však náročnejšie ho vidieť. Alena má na to jednoznačný návod, ktorý by nás mohol inšpirovať. Stačí sa svetu len otvoriť a možno budeme prekvapení, keď sa začnú diať zázračné veci!
 

Pozrite si úvodné slovo Aleny Heribanovej z roku 1995

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. jún 2024 15:20