Jana Kovalčíková aktuálne hviezdi v seriáli Dunaj.archív
StoryEditor

Jana Kovalčíková na rovinu: „Mám rada špinu herectva a bez tohto deň nezačínam.“

08.06.2024, 07:00
Celebrity

Na prvý pohľad sa možno zdá, že primárnou úlohou hercov je byť pekní, dokonalí a robiť čo najmenej, za čo najviac peňazí. Vo väčšine prípadov je však pravdou presný opak. Umelecké povolanie toho obsahuje oveľa viac. Vrátane potu, komplikovaných emócií a zväčša celodennej práce. Dôkazom toho je aj talentovaná slovenská herečka, Jana Kovalčíková (33). Nedávno o svojej profesii prezradila niekoľko tajomstiev, ktoré mnoho jej fanúšikov skutočne zaskočili. Hovorí, že je to úplne o niečom inom, ako si väčšina z nás myslí. Okrem tých kariérnych, odhalila aj niekoľko súkromných oblastí. Takto vyzerá jej ráno a rituály, bez ktorých si život nedokáže predstaviť.

Je obrovská trémistka, toto jej pomáha!

Jana o sebe otvorene prezradila aj niekoľko ďalších tajomstiev. Verejnosti odhalila, že je obrovská trémistka! Aj keď na javisku možno pôsobí sebavedomo, vo vnútri prežíva celkom iné pocity. Pred predstavením pravidelne pociťuje veľký strach. V niekoľkých aspektoch sa však celkom odlišuje od ostatných. Hlboké dýchanie jej ani trochu nepomáha, práve naopak. Ešte viac ju stresuje, preto sa mu vyhýba. Snaží sa radšej do aktivity, ktorá ju stresuje rovno pustiť a jednoducho ten nepríjemný vnútorný pocit prekonať. A očividne, darí sa jej to výborne.

,, Keď som bola v Let´s dance, mala som neskutočný stres. Nevedela som, ako začne fungovať moje telo pod stresom pri tanci. Absolútne som s tým nemala skúsenosti. Som naučená na divadlo, tam to viem nejako zamaskovať. Ale tanec? To som fakt nevedela, čo čakať,“ povedala s úsmevom.

Bez jej rituálov deň nezačne

Na záver sa moderátorka pýtala aj na osobnejšie sféry jej života. Jana dokonca pustila fanúšikov až do svojho bytu, odhalila, ako to vyzerá, keď sa ráno zobudí.

Prirodzene, každý deň je iný a rovnako aj každé ráno je úplne odlišné. Toto platí aj v prípade jej vyťaženého programu. Čo však robí naozaj rada, ak má začiatok dňa pokojnejší, je to, že si dopraje oddych. Napustí si vaňu, pustí si hudbu, zapáli si sviečky. Pomaly, ale isto sa dokonale naladí na nadchádzajúci deň.

,, Každé ráno mi môj muž chystá raňajky. Zakaždým dostanem to, čo mám rada a k tomu kakao. To nikdy nesmie chýbať. A inak, ja vôbec nie som raňajkový typ! Absolútne neviem, čo mám jesť. Ja mám proste najradšej biely rožok, paštétu a kávu. Ale čo ešte dodržiavam? Každé ráno si dávam teplú vodu s citrónom,“ opísala svoje začiatky dňa.

Niet pochýb o tom, že herectvo pravdepodobne nie je tak jednoduchá práca, ako by sa možno na prvý pohľad zdalo. Herečka je dôkazom toho, že tvrdá drina sa vypláca, avšak treba si dopriať aj oddych a vážiť si seba samých za to, čo dokážeme. Podľa Jany sa netreba porovnávať a hľadieť si prioritne na svoj život. Koniec koncov, ten by mal byť pre nás najdôležitejší.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. júl 2024 19:34