Herec má rád pravdovravnosť.Profimedia
StoryEditor

Milan Ondrík na rovinu: „My Slováci sme strašní pokrytci. A poviem vám aj prečo."

06.06.2024, 07:00
Celebrity

Za poslednú dobu je jedným z najspomínanejších umelcov slovenského show biznisu. Charizmatický herec, Milan Ondrík (44), sa čoraz viac dostáva do povedomia širokej verejnosti. Zväčša mu prischnú drsné, nekompromisné a často negatívne postavy. Nemá však problém ani s tými pozitívnymi, snaží sa byť všestranný a niet pochýb o tom, že je poriadne talentovaný. Svojich fanúšikov si váži, avšak o slovenskom národe sa vyjadruje na rovinu a bez servítky! Tvrdí, že sme absolútne pokryteckí a neuveriteľne homofóbni. Za týmito názormi si stojí, hovorí totižto z vlastných skúseností.

Neznáša jednu vec: Priemernosť

O svojom prístupe k herectvu však prezradil ešte omnoho viac. Faktom je, že Milana zväčša vidíme v postavách, s ktorými je pomerne náročne stotožniť sa. Vrah, násilník, mafián, klamár. Prečo si ho vždy tak nejako vyberú práve tieto kontroverzné postavy?

,,Je to tým, že ja si tieto postavy privolávam. Ja si ich vyberám. Nesnažím sa byť priemerný, to je najhoršie. Keď si zlý, tak si zlý. Keď si geniálny, tak si geniálny. Ale ja neznášam priemernosť! Preto si nehľadám pohodlné rieky, pretože mám pocit, že by som zastal a nikam by som sa neposúval. Ako rieka, nikam by som netiekol a nenapĺňal by som ten pomyselný džbán,“ hovorí s nadšením o svojich myšlienkach.

Ty obhajuješ vraha? Strašné!

Niektoré postavy sú mu bližšie ako iné, čo je absolútne prirodzené. Údajne sa dokáže lepšie stotožniť s niekým agresívnym, ako s niekým, kto je úplne nezaujímavý. To, že ho v televízii veľmi málo kedy vidíme v pozitívnom naladení, však sprevádzajú aj reakcie okolia. Takmer každodenne je terčom ostrých útokov na jeho osobu. Ľudia si niekedy ako keby neuvedomujú, že herec len vykonáva svoju profesiu. Majú práve naopak pocit, že toto je jeho pravá tvár a správal by sa takto aj v súkromí.

Všetko v rámci svojej postavy si jej predstaviteľ musí obhájiť, vedieť prečo koná tak, ako koná. Len v tomto prípade bude jeho výkon uveriteľný.  Ľudia toto tvrdenie však pochopili tak, že obhajuje vraha! ,,Ako sa môžeš svojím deťom pozrieť do očí, keď sa stotožňuješ s vrahom? Ty ho obhajuješ, veď to je strašné!“ cituje herec slová ľudí, s ktorými sa osobne stretol. Fanúšikovia si bohužiaľ nedajú dokopy fakty, že sa nestotožňuje s daným človekom, ale s postavou.

,,Keď hrám zlý charakter, ja naozaj chcem, aby som sa hnusil tým ľuďom! Pretože taký proste som... Nechcem hrať tak, aby ma mali radi všetci. Je mi jedno či budem nenávidený alebo milovaný, ja triafam klinček po hlavičke. Ja nie som na to aby som súdil alebo hodnotil. Na to je Boh. Ale zahrať? Tak to môžem podľa seba,“ zakončil otvorene svoje vysvetlenie.

Film Miki bude veľká udalosť

Pred niekoľkými týždňami finálne donakrúcal dlho očakávaný slovenský thriller, Miki. Predstavuje v ňom hlavnú postavu, ktorá  pre neho odštartovala veľkú výzvu. Zobrazenie mafiánskeho vodcu si vyžadovalo autoritu a gigantický rešpekt. Hovorí, že ten sa tak ľahko nevybuduje. Nikto iný mu ho nezahrá, musel si ho postupne budovať.Z toho, že má toto náročné filmové obdobie za sebou, sa teší. Bola to pre neho fuška, fyzická aj psychická.

,,Som presvedčený, že toto bude udalosť! Teraz sa smejem, ale počas toho natáčania som sa moc neusmieval. Bol som skôr taký tichší, ráznejší. Veľa som chodil medzi ľudí vo večerných hodinách, aby som načerpal inšpiráciu, “ priznal v rozhovore portálu Aby si vedel.

Bude už navždy mafián?

Hovorí sa, že ako náhle herec zahrá najúspešnejšiu postavu svojej kariéry, ľudia si ho už navždy zafixujú. Budú si ho pamätať výhradne ako jednu osobu a jeho snaha v ďalších projektoch bude v podstate zbytočná. Rovnaké obavy prežíval aj Milan Ondrík, v očiach Slovákov nechce byť navždy zapamätaný ako mafián. Snažil sa preto ku všetkým svojim doterajším postavám pristupovať odlišne. Rovnako aj pri tejto vážnej postave. Napriek tomu, že už niekoľko záporných hrdinov hral, tento bol odlišný. Stvárnil ho tak, ako ešte nikoho iného.

 

​​

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. jún 2024 19:30