Herečka ešte nedávno na módnej prehliadke žiarila s dlhými vlasmi.Profimedia - Standardis
StoryEditor

Jessica Biel radikálne zmenila účes. Na hlavu sa jej zniesla vlna kritiky

27.05.2024, 12:45
Celebrity

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy. Dlhé roky sa ženy riadili heslom: Čím dlhšie, tým lepšie. Avšak doba sa mení a s ňou sa dynamicky vyvíjajú aj módne trendy. V poslednom období sa čoraz viac žien mení na pôvabné krátko vlásky. Pre radikálnu zmenu sa rozhodlo aj niekoľko celebrít. Niektoré obmeny mali úspech, iné ženy od svojich fanúšikov zožali poriadnu vlnu kritiky. Druhý prípad sa aktuálne stal americkej herečke Jessice Biel (42).

Jednou zo známych osobností, ktoré sa rozhodli pre kratší strih je aj Jessica Biel (42). Je to americká herečka, manželka Justina Timberlakea (43), ktorá sa najviac sa preslávila rolou Mary Camdenovej v seriáli V siedmom nebi. Môžete ju poznať aj z filmov Hriešna duša, Texaský masaker či Iluzionista.

Vlasy ako poznávacie znamenie

Jessicu Biell ste si donedávna inak ako s dlhými, lesklými vlasmi ani nedokázali predstaviť. Niekoľko rokov bola hustá hriva doslova jej poznávacím znamením. Zakladala si na nej mnohé kampane, obdivovali ju tisícky žien.

Kariéra plná zmien

Počas svojej kariéry si už prešla skutočne všetkým. Tmavé či svetlé vlasy, s ofinou, rovné aj natočené, Jessica poskúšala niekoľko trendov. Pred niekoľkými rokmi zverejnila fotografiu svojich kučeravých vlasov, ktoré vyzerali, ako keby sa vracia do 80tych rokov. Porovnávali ju dokonca s Jennifer Beals, slávnou herečkou z filmu Flash Dance.

Niekoľko rokov neskôr od drobných kučierok upustila, prešla k objemným a väčším vlnám. Pri takomto účese zostala pomerne dlho a potom prišla nečakaná zmena, ktorou všetkých zaskočila.

Herečka sa v roku 2006 ostrihala na krátko, bolo to prvýkrát kedy skúsila Bob Cut. Jej zmena však vtedy zožala úplne iný úspech. Mnohým sa jej strih páčil, verejnosť tvrdila, že vyzerá výborne. Po niekoľkých rokoch však, očividne, fanúšikovia zmenili názor.

Už vtedy to musela plánovať

Nedávno sa konalo podujatie Met Gala v New Yorku, na ktorom ešte Jessica predviedla svoje dlhé vlasy. V tomto momente však nikto netušil, že o pár dní to už bude minulosťou. Chvíľku na to sa rozhodla pre rázne rozhodnutie, jej vlasy sú teraz o niekoľko centimetrov kratšie.

Ženy sa rady pochvália novým účesom. Rovnako to bolo aj v prípade Jessicy, ktorá novú zmenu okamžite zdieľala na sociálnych sieťach. Na svojom instagrame uverejnila selfie s popisom: ,,Vrátila som späť ten prekliaty bob.“  To, aké reakcie nasledovali, pravdepodobne nečakala. Pod fotografiou sa po niekoľkých sekundách začali objavovať namiesto pozitívnych komentárov skôr tie negatívne, plné kritiky a pohoršenia. V priebehu jedného dňa okomentovalo jej krátky zostrih viac ako 5000 ľudí!

Väčšina fanúšikov vyjadrila svoje zmätenie, vraj sa im predtým Jessica páčila oveľa viac. Iní sa dokonca pýtali, ako takúto strašnú vec mohla dopustiť.  Našli sa aj takí, ktorí zašli ešte ďalej a na rovinu sa spýtali: ,, Čo Justin urobil tentokrát?“  čím narážali na jej manžela, speváka Justina Timberlakea.

Dôkazom toho, že tento účes ženy nikdy neomrzí sú aj mnohé ďalšie hviezdy šoubiznisu. Jennifer Lopez, America Ferrera či Emma Stone. Všetky tieto dámy si svojou érou  krátko ostrihaných vlasov prešli a je pravdepodobné, že ešte mnoho dám sa k nim v tomto roku pridá.

Bob cut, najnovší trend roku 2024

Bob cut predstavuje nový strih vlasov, ktorý sa do popredia dostal najmä počas tohto roka. Nemusí ísť prioritne o úplne kratučké vlasy, tento účes môžete nosiť v mnohých podobách. Medzi najznámejšie patrí napríklad  klasický, asymetrický, hladký, či texturovaný bob. Je len na vás, ktorý si vás získa.

Slovensko ide s dobou

​Trendy neobchádzajú ani Slovensko. Po vzore amerických herečiek sa trendy dostali aj k dámam slovenského mediálneho sveta. Jednou z nich je napríklad Ivana Gáborík, manželka hokejistu Mariána Gáboríka. Pred niekoľkými dňami prekvapila svojich sledovateľov čerstvých krátkym zostrihom. V tomto prípade, boli komentáre pod jej fotkami zväčša pozitívne. Fanúšikovia z jej nového štýlu prejavili nadšenie, samozrejme, vrátane jej manžela.

image

Ivana podstúpila radikálnu zmenu účesu.

Instagram/Ivana Gaborik

Ďalšou celebritou, ktorá si však nateraz iba skúsila trendy účes je slovenská modelka a manželka speváka Paľa Haberu, Daniela Peštová. Tá však stavila na ešte kratší strih. Fanúšikom sa zmena páčila, ale Daniela sa ukázala tentokrát v parochni. Necháme sa prekvapiť či raz takúto radikálnu zmenu podstúpi.

Či už sú dlhé alebo krátke, niet pochýb o tom, že vlasy naozaj detailne dopĺňajú ženskú krásu. Dokážeme sa pomocou nich vyjadriť, ukázať naše sebavedomie alebo dokonca dať najavo to, ako sa práve cítime. Majú obrovskú silu, ktorú by sme jednoznačne nemali podceňovať. Tak čo, zmeníte aj vy svoj imidž a vyskúšate takúto odvážnu zmenu?

 

image

Jessica Biela sa rozhodla pre krátky, konzervatívny strih.

ajb
image

Jessica Biel v máji na Met Gala.

REUTERS
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. jún 2024 16:09