Joge sa venuje dlhé roky.Instagram/Fredy Ayisi
StoryEditor

Fredy Ayisi zatienil aj Daru Rolins. Po odtancovaní mali zákaz zostávať na pódiu

22.04.2024, 14:00
Celebrity

Fredy Ayisi (58) má už najväčšie roky slávy za sebou. Aj napriek tomu má stále čo povedať. Je jeden z mála ľudí, ktorí je doslova multifunkčný a záber jeho záujmov je skutočne širokospektrálny. Jeho najväčšími vášňami sú tanec a šport. A v oboch odvetviach toho dokázal skutočne veľa. Svojho času dokonca zatienil aj divu Daru Rolins.

Fredyho cesta k úspechu rozhodne nebola vydláždená. Práve naopak. Chcelo to z jeho strany množstvo obety a tvrdú prácu. Pred niekoľkými rokmi bol „Fredy Ayisi“ doslova pojem a je tomu tak aj dnes.

Talentovaný

Fredy Ayisi bol jedným z prvých tanečníkov, ktorý do našich končín priniesol breakdance. Nový štýl sa páčil rôznym producentom a preto netrvalo dlho a tanečníka s jeho tanečnou skupinou začínali pozývať na rôzne koncerty čI eventy. Jedna ponuka ho však rozhodne dostala na výslnie. Finančne bola síce absolútne neatraktívna, no vďaka nej ho začali spoznávať davy. Oslovil ho manažér Dary Rolins, ktorý ho požiadal o to, aby Daru v prvom rade učil tancovať a aby jej tiež vymyslel tanečnú choreografiu. Zároveň jemu a jeho skupine ponúkol účasť na jej pripravovanom turné. „Ponuka čo bola finančná to bola slabučká, to bolo akože symbolické, ale bolo to niečo iné a ja som sa rozhodol vtedy so svojou skupinou, že seknem s tým barom a idem do neznámych vôd, že idem urobiť tú choreografiu tej Darinke.“ Takto si Fredy zaspomínal na raketový štart svojej kariéry v rozhovore pre Fitcast s Janym Landlom. Opustil stabilnú prácu v spomínanom bare a vydal sa za celkom iným dobrodružstvom. 

Zatienili ju

Spoločne s Darou vytvorili skvelý program a vybrali sa na turné po českých a slovenských mestách. Aj napriek tomu, že takmer nič nezarobil, predsa len to malo svoje výhody: „Čo bola úplne najväčšia devíza toho celého, že všade ma zrazu spoznali. V každom meste, v každej dedine.“ Behom niekoľkých týždňov sa tak z neznámeho tanečníka stal niekto, koho poznali aj za hranicami Slovenska. „To čo sme vtedy predviedli s tou mojou skupinou, tak bolo tak, že ich to zdvíhalo z tých sedadiel a proste boli všetci nadšení a dokonca si dovolím tvrdiť, že sme mali niekedy aj väčší potlesk ako tá Darina.“ To dokonca riešil aj samotný manažment popovej divy. Fredymu a jeho ľuďom v skupine nariadili, aby hneď po odtancovaní odchádzali z pódia, aby aplauz, ktorý ľudia venovali aj im, zbytočne nenaťahoval čas.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 19:14