Moderátorka Soňa Müllerová.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Soňa Müllerová: Mám stále veľa plánov, dôchodok nie je strašiak!

15.03.2024, 11:00
Celebrity

Energiou, ktorú šíri okolo seba, často strhne a inšpiruje ženy navôkol. Miluje módu a Paríž, navrhovanie šperkov, svoju rodinu, priateľov a predovšetkým život so všetkými jeho výzvami. Svoj vek nedramatizuje a už vôbec sa neotáča späť. Je ešte niečo, čo o Soni Müllerovej (62) nevieme?

A kto o vás vie úplne všetko? Riadite sa tiež tým pravidlom, že netreba každému vešať všetko na nos?

Tak to teda áno, veľmi zvažujem, čo kde poviem vo verejnom priestore. Dokonca rozmýšľam, čo by tak asi mohol bulvár zbulvarizovať. Možno je to aj na úkor autenticity a spontánnosti rozhovoru.

Otočila sa niekedy vaša úprimnosť voči vám?

V rámci bulváru určite a za tie roky niekoľkokrát. Veľakrát som úprimne pristúpila na rozhovor, priotvorila dvere do súkromia, dokonca aj rozhovor autorizovala a potom som na titulnej stránke mala fotku s bulvárnym titulkom, ktorý ma úplne odrovnal. Aby som bola konkrétna, tak napríklad v jednom krásnom rozhovore o rodine som hovorila, ako v nedeľu ráno chodia ku mne do postele deti a ako si robíme pyžamový deň. Na titulnej strane bol palcový názov. S kým spí Soňa Müllerová? Viete si predstaviť, čo to asi tak mohlo urobiť s mojimi deťmi v predpubertálnom veku?

image

Moderátorka Soňa Müllerová.

Archiv MAFRA

Ste skôr extrovert alebo introvert? Vystačíte si aj sama?

Mám rada chvíľkovú samotu, ale je mi lepšie, keď v živote nie som sama. Sama som bola mnoho rokov, takže to dokážem, nie je na tom nič hrozné, nemala som s tým problém. Dôležité je pre mňa, aby som mala okruh významných ľudí môjho života a s nimi udržiavala vzťahy. Ale myslím, že prevažuje vo mne introvert.

Veľa múdrostí nás naučia mamy. Čo vás naučila tá vaša a čo vy svoju dcéru Emu?

Keď som dospela, tak ma mama nechala ísť vlastnou cestou a nikdy sa mi do ničoho nemontovala. Naučila ma samostatnosti a nezávislosti. Za to som jej vďačná. A to som posunula aj svojej dcére.

Váš vzťah, trojgeneračný, je veľmi pekné sledovať... Čo vás spája?

Stále máme chuť niečo tvoriť. Moja mamina učila roky prvákov a pamätám si, ako sa doma pripravovala na vyučovanie. Stále niečo kreslila, vystrihovala, robila si vlastnoručné pomôcky. Okrem toho aj ako osemdesiatnička robí rôzne ručné práce a techniky, najnovšie si ich vyhľadáva na internete a stále niečo nové skúša. Je skvelá napríklad v origami, ktoré vytvára z papiera.

Tvorivosť mojej dcéry Emy je počuteľná a viditeľná na sociálnych sieťach, jej Instagram, jej témy Emy, jej podcasty, jej komunity bohýň, jej krásna kniha obsahom aj vizuálne. Všetko si to tvorila sama, aj si ju vymyslela, aj napísala, aj vydala, aj odpromovala. Stále sa hýbeme. Všetky sme zvedavé, rady skúšame nové veci. A to nás ťahá vpred.

A v čom ste, naopak, úplne rozdielne?

Neviem, fakt neviem. Emča má asi z nás najviac odvahy, ale aj možností. Vzhľadom na dobu a aj vek, ktorý má. Ale pomáhame si, podporujeme sa vo všetkom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 03:29