Profesionálna cukrárka a porotkyňa Petra Tóthová.archív mafra
StoryEditor

Cukrárka Petra Tóthová: Povedala nám čo robí, keď potrebuje zhodiť kilá

15.03.2024, 07:00
Celebrity

Cukrárka, dizajnérka koláčov a dezertov, lektorka aj porotkyňa najsladšej šou Petra Tóthová (42) nám priblížila svoju životosprávu.

Ako raňajkuješ cez pracovný týždeň a ako cez víkend?

Ja nebudem asi dobrý príklad správnej životosprávy. Na sebe som zistila, že keď ráno neraňajkujem, tak cez deň zjem menej, ako keď si dám ráno raňajky a potom myslím len na jedlo. Cez víkend raňajkujem, lebo si pripravíme niečo zaujímavé. A to sa potom teším. Cez týždeň na to nie je čas.

Čo a kedy rada obeduješ?

Mávam skorší obed, keď ráno neraňajkujem, a často sú to cestoviny, občas šalát s chlebíkom, mäsko. Môj obed je bez polievky. Bola som štyri roky na „materskej“ a prejedla som sa ich.

Čo si nikdy nedáš na večeru?

Fíha, to je dobrá otázka. Ja mám rada jedlo a asi nie je niečo, čo by som nezjedla, bez ohľadu na to, či ide o večeru. Večer sa snažím jesť skôr menej, ale ak je to dobré, neviem odolať. To by som asi nemala hovoriť.

Ty a alkohol...

Veľmi zriedkavo, skôr ako prípitok. Ale keď už, tak v dezertoch.

Ktorý šport máš rada a robíš ho pravidelne?

Cukrárka je naozaj fyzicky náročné povolanie, každý deň a veľmi dlho ste na nohách. Napríklad, keď mám kurzy pečenia, tak som na nohách od rána do večera. Potom cítim aj nohy, aj chrbát, a nielen ja, ale aj účastníci kurzov. Ale je za to sladká odmena. Takto beriem svoju prácu ako druh športu.

Ktorý šport by si nedokázala robiť a prečo?

Ja som trochu športový antitalent. Asi by som sa nedala na kolektívny šport, aby som im nekazila čísla.

Čo robíš, keď potrebuješ zhodiť pár kíl?

Snažím sa obmedziť množstvo jedla. Jednoducho menej jesť a zotrvať pri aktívnom pracovnom dni. Ale poviem vám, je to čoraz ťažšie. Nielen vekom, ale aj množstvom príležitostí dobre sa na Slovensku najesť.

image

Cukrárka a pekárka Petra Tóthová.

rtvs

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 07:49