Adela opíše tie, čo má najradšej. rtvs
StoryEditor

Kedy a ako vznikli emotikony? Adela a Sajfa povedali, ktoré v správach najviac používajú

14.03.2024, 14:00
Celebrity

Najprv sa skladali z bodiek, pomlčiek a zátvoriek. V Japonsku však „smajlíky“ pretvorili k dnešnému obrazu a dnes sú rôznorodé emoji základom modernej komunikácie. Adela, Sajfa a Mišo Kubovčík majú najradšej tieto!

V obľúbenej relácii Hit roka sa budú dnes rozoberať "smajlíky" a "gifká". Zaspomína sa na roky 1993, 1997, 1972. Moderátor Ján Žgravčák privíta v kreslách glosátorov Adelu Vinczeovú, Mateja Sajfu Cifru a Michala Kubovčíka. Populárne emotikony – kreslené digitálne piktogramy používame mnohí. Pomáhajú nám vyjadriť emócie, nálady alebo postoj v písomnej komunikácii. Pomocou nich vieme preklenúť medzeru v komunikácii, ktorá vzniká v dôsledku nedostatku neverbálnych signálov, ako je tón hlasu alebo výrazy tváre, ktoré sú bežne prítomné v osobnej komunikácii.

ANKETA
Používate emotikony aj v pracovnej komunikácii?

Emotikony môžu zahrňovať tradičné smajlíky vytvorené z klávesnicových znakov, ale aj širokú škálu obrazových emotikonov alebo emoji, ktoré zahŕňajú rôzne výrazy tváre, predmety, zvieratá, jedlo a mnoho ďalších symbolov. Ich použite v pracovnej komunikácií sa však nemusí vyplatiť. 

Pozrite si VIDEO, KDE ADELA A SAJFA OPISUJÚ SVOJE NAJ IKONKY. ZASMEJETE SA!

Tentokrát o ikonkách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. júl 2024 04:52