Richard Lewis zomrel vo veku 76 rokov.dreamstime
StoryEditor

Zomrel úspešný stand-up komik. S kariérou musel skončiť kvôli chorobe

29.02.2024, 11:10
Celebrity

Žiali nie len rodina, ale aj kolegovia a celý umelecký svet. Hmerický herec a obľúbený stand-up komik Richard Lewis (†,76). Umelec, známy okrem iného skvelým výkonom v seriáli Larry, kroť sa, vlani v apríli oznámil, že mu diagnostikovali Parkinsonovu chorobu a že končí s kariérou.

Podľa publicistu Jeffa Abrahama Lewis zomrel v utorok večer vo svojom dome v Los Angeles po srdcovom infarkte, informovala agentúra AFP.

Lewis ako uznávaný stand-up komik bol známy tým, že analyzoval svoje neurózy v humorných skečoch, pričom bol oblečený celý v čiernom, čo viedlo k jeho prezývke The Prince of Pain. Na pódiu vtipkoval: "Som paranoidný zo všetkého. Dokonca aj doma. Na stacionárnom bicykli mám spätné zrkadlo, z čoho nie som nadšený."

image

Richard Lewis zomrel na zástavu srdca.

Profimedia - Standardni obsah

Kanál Comedy Central označil Lewisa za jedného z 50 najlepších standup komikov všetkých čias. Získal aj miesto v rebríčku najvplyvnejších humoristov 20. storočia magazínu GQ. Svoj humor často "prepožičal" aj na charitatívne účely.

Označovaný bol za Jimiho Hendrixa medzi rozprávačmi. Úlohu si strihol aj vo seriáli Dva a pol chlapa.

„Jeho manželka Joyce Lapinsky ďakuje za všetku lásku, priateľstvo a podporu av tejto chvíli žiada o súkromie,“ uviedol manažér Lewisa Jeff Abraham.

 

image

RICHARD LEWIS & LARRY DAVID
in Curb Your Enthusiasm. V preklade seriál Larry kroť sa.
 

Profimedia - Standardni obsah
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:06