Ivan Letko vo filme Smršť. Príde do kín na jar.Adam Kulik
StoryEditor

EXKLUZÍVNE FOTO Posledná úloha zosnulého herca Ivana LETKA. Objaví sa v mysterióznej dráme

24.01.2024, 10:16
Celebrity

Už na jar príde do kín očakávaný film Smršť. Ide o mysteriózny triler, inšpirovaný knihou jedného z u nás najpredávanejších spisovateľov, Jozefa Kariku (45). Režisérom nie je nikto iný ako veľký profesionál Peter Bebjak (53). V hlavných úlohách diváci uvidia Tomáša Maštalíra (46) a českú herečku Annu Geislerovú (47). Diváci uvidia aj nečakane zosnulého Ivana Letka (†89).

Informácia o smrti skvelého herca a dabingového umelca Ivana Letka zasiahla verejnosť v nedeľu (21.1.). Podľahol zdravotným komplikáciám. Osudná sa mu stala chrípka. Obľúbený umelec pred smrťou ešte stihol natočiť mysteriózny film podľa predlohy spisovateľa Jozefa Kariku, ktorý režíroval Peter Bebjak. 

Dej v halnom vetre

Zrejme viacero ľudí nevie čo je halný vietor. Ide o Poľský fenomén. Tento meteorologický jav, ktorý sa vyskytuje najmä v Západných Karpatoch, konkrétne na juhu Poľska. Najintenzívnejší je pod severnými svahmi Vysokých Tatier. Touto smršťou bude podčiarknutý napínavý filmový dej, ktorý drží diváka v strehu do poslednej chvíle. 

Mysteriózny triler Smršť je pokračovaním úspešnej spolupráce spisovateľa Jozefa Kariku a režiséra Petra Bebjaka. Spoločne pracovali aj na úspešnom filme Trhlina sa v čase uvedenia do kín zapísala do dejín najúspešnejším víkendom slovenského filmu v domácich kinách. V celkovom rebríčku otváracích víkendov v slovenských kinách patrilo jej tržbám piate miesto. „Úspech filmu Trhlina potvrdil, že tento žáner divákov zaujíma, rovnako ako ich zaujíma aj prostredie, v ktorom sa dej odohráva. Príbeh musí pôsobiť uveriteľne, aby divák mal reálny pocit, že niečo také sa naozaj môže stať. Že aj s ním sa občas, tak ako s hrdinami nášho príbehu, môže myseľ zahrávať,“ hovorí režisér Peter Bebjak.

Motív a tajomno legendy, ktorá ovplyvňuje hrdinov príbehu a odráža ich bolestivé tajomstvá: „Diváci uvidia príbeh, ktorý je rozšírením a pokračovaním obľúbenej knihy. Vďaka tomu si ho budú môcť rovnako užiť fanúšikovia Jozefa Kariku, ako aj tí, ktorí knihu nečítali. Na plátno sa podarilo preniesť tajomno, ktoré budete doslova cítiť,“ povedal producent Rasťo Šesták DNA Production. Fanúšikovia tohto filmového žánru sa majú do kín prečo tešiť!

Posledná rozlúčka

S umelcom Ivanom Letkom sa blízky naposledy rozlúčili dnes. Pohreb bol v úzkom kruhu blízkej rodiny a kolegov. Medzi smútiacimi boli okrem dvoch dcér Hany a Ivany i ostatní rodinní príslušníci. Objavila sa aj exmanželka Sylvia. Herecká kolegyňa Jana Oľhová, Igor Adamec, Vladimír Kobielsky, Ivan Gogál, Karin Haydu, Marcel Palonder, Ingrid Fašiangová, Matej Landl prišli dať hercovi posledné zbohom.

FOTO IVANA LETKA A ZÁBEROV Z NATÁČANIA NÁJDETE V GALÉRII

UKÁŽKA Z FILMU

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 23:19