Kvetka je známa svojim typickým účesom.
StoryEditor

Kvetka Horváthová priznala čo ju takmer pripravilo o vlasy. Dnes neexperimentuje a ctí vernosť

04.01.2024, 09:01
Celebrity

Moderátorka Kvetka Horvátha (47) patrí k ženám, ktoré do vienka nedostali bujnú hrivu, ale nehanbí sa o tom hovoriť. Je z tých šťastných žien, ktoré to vybavia krátkym šik strihom. Navyše sa jej nesmierne hodí. Priznáva, že kedysi podľahla rôznym experimentom, ale bolo z toho hotové peklo. Dnes sa už moderátorka zverí do rúk iba svojmu dlhoročnému kaderníkovi Tomášovi. Ako si k sebe našli cestu? V rozhovore pre svetevity.sk sa dozviete viac.

Podľahli ste niekedy vlasovým trendom, ktoré ste oľutovali?

Áno. Experimentovala som s rôznymi farbami. Aj doma som si sama farbila vlasy a nikdy to nedopadlo dobre. Predsalen nie som „profík“. Mala som obdobie, keď som chcela vyskúšať napríklad predĺženie a zahustenie vlasov. Je to niekoľko rokov dozadu. Ale, bohužiaľ, to nebol tiež najlepší nápad.

Až také zlé to bolo?

Áno, keď ma vizážistka líčila a upozornila na to, že za uchom sa mi robí nejaká lysina, tak som si povedala, že oželiem dlhé vlasy a budem celoživotná „krátkovláska“. Radšej krátky účes a vlastné vlasy ako v päťdesiatke parochňa...  

Čo vám zachránilo vtedy vlasy? 

Jednoznačne výživa, vitamíny a profesionálna starostlivosť.

Ste pravidelne na televíznej obrazovke. Ako moderátorka ste tým pádom pod väčším "drobnohľadom". Zveríte sa len tak do rúk niekomu cudziemu? 

Nie. Už mám overené to „svoje“. Vlasová kozmetika, ktorá mi sadla a dlhé roky ten istý kaderník. S Tomášom to ťaháme spolu roky rokúce a je nie len výborný kaderník, ale rozumieme si aj ľudsky. To je dôležité. Absolútne mu dôverujem. Presvedčil ma samozrejme v prvom rade svojou prácou, pretože to je základ. Môžete si sadnúť kamarátsky s kýmkoľvek a chodiť do salónu na kávičky, ale keď sa dobre nepostará o vlasy, tak na čo to je?

image

Známa moderátorka už experimentovať nebdue.

archív mafra

Ako ste k sebe teda našli cestu?

Chodila som do jedného kaderníctva, kde robil aj Tomi. Raz sa stalo, že tá moja kaderníčka bola na dovolenke a ja som mala termín. Tak ma „prehodili“ k Tomimu... A už som zostala u ňho. Bola to skrátka láska na prvý pohľad (smiech).

Viete mu aj na rovinu povedať, keď nie ste spokojná? Predsa len, kamaráta je ťažšie skritizovať, či nie?

S tým nemám vôbec problém. Na zimu chcem dlhšie a v lete viac zostrihať. Vždy si poviem, čo chcem, alebo nechcem (smiech).

Dali by ste sa dnes prehovoriť na radikálnu zmenu?

Myslím, že nie. Dosť bolo experimentovania. A tento účes je už pre mňa typický...Keď sa povie krátkovlasá blond moderátorka, mnohým ľuďom sa pravdepodobne vybaví moja tvár a moje meno

Aké bolo vaše najväčšie peklo na hlave?

No stalo sa mi už všeličo. Napríklad nevydarená trvalá... Alebo raz som mala zelené vlasy, čo nebol, samozrejme, zámer. Kúpila som si plavý šampón na domáce použitie, ktorým som si chcela prekryť vyrastajúci melír. Ale s tými odfarbenými vlasmi to chytilo do zelena. Bola to jedným slovom katastrofa! Ani po niekoľkých umytiach to nešlo zmyť... Nakoniec som aj tak musela vyhľadať odborníka. Raz som si doma skúšala spraviť aj melír, cez takú čiapku. Celú hlavu som mala fľakatú. Takže doma, svojpomocne, sa už neodvážim skúšať s účesom nič.  

Aká je vaša rutina? 

Raz do mesiaca chodím na farbu a vždy konzultujem či dáme melír, alebo dofarbíme iba korienky. A viem, že sa na svojho kaderníka môžem stopercentne spoľahnúť. Samozrejme z času na čas doprajem svojim vlasom aj vyživujúce zábaly, užívam rôzne vitamíny, aby som podporila ich rast a kvalitu zvonku i zvnútra. 

Skúšali ste niekedy aj radikálnejšie kúry ako iba masky či zábaly? 

Stalo sa mi v jednom období, že som mala veľmi oslabené vlasy a výrazne citlivú pokožku. Neviem čím to bolo. Ale vtedy som vyskúšala mezoterapiu. Musím povedať, že to nie je najpríjemnejšia procedúra, keďže človeku pichajú asi milión ihličiek do hlavy, ale pomohlo mi to. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:58