Gabriela je úspešnou nutričnou terapeutkou.Instagram/Gabriela Peacock
StoryEditor

Táto krásna Češka sa presadila v britskej kráľovskej rodine. Radiť si od nej nechal aj prince Harry

03.01.2024, 14:00
Celebrity

Gabriela Peacock (44) je úspešná nutričná poradkyňa, ktorá pôsobí vo Veľkej Británii a jej klientami sú členovia kráľovskej rodiny, princezná Eugénia, Beatrice, ale aj známy spevák, James Blunt. Gabriela sa riadi výskumami a praktikami, vďaka ktorým budete mať zdravé a štíhle telo, no zároveň sa môže tešiť z dlhovekosti.

Sladké nezakazuje

Známa terapeutka ostáva realistkou, preto ani svojim klientom nezakazuje sladké jedlá. Je však jedno pravidlo, ktoré by ste mali aj vy dodržiavať. Ak už chcete jesť sladké, zjedzte pred ním vždy nejakú bielkovinu. Či už kúsok šunky, syra, biely jogurt, tvaroh, alebo hrsť orieškov, ktoré sú na bielkoviny bohaté. Nebude vám tak kolísať cukor v krvi a zároveň zjete sladkého oveľa menej. Cukor, respektíve sladké jedlá by ste nemali jesť nikdy na lačný žalúdok. Aj to je totiž dôvod, prečo cukor v krvi kolíše a vy tak máte nielen vlčí hlad, ale aj neustálu chuť na ďalšie sladkosti či nezdravé jedlá.

Zásady zdravého stravovania podľa Gabriely

Okrem už spomenutých zásad by každé jedlo malo obsahovať bielkoviny. Tie udržiavajú optimálnu hladinu cukru v krvi, pomáhajú pri budovaní svalstva, podporujú tvorbu hormónov aj buniek. Jedzte tie sacharidy, ktoré sú bohaté na vlákninu a zároveň majú nízky glykemický index. Vymeňte obyčajné cestoviny za tie celozrnné, rovnako postupujte pri výbere pečiva aj obyčajnú ryžu radšej nahraďte tou naturálnou. Dbajte na to, aby bolo vaše jedlo bohaté na ovocie a zeleninu, ktoré obsahujú vlákninu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 17:35