Peter Kočišprofimedia
StoryEditor

Peter Kočiš nám v ROZHOVORE prezradil, kto mu pomáhal, keď prechádzal ťažkým rozvodom

24.12.2023, 10:12
Celebrity

Obľúbený herec Peter Kočiš (58) sa už v januári objaví v novom dobovom seriáli Čas nádejí. Ako hovorí, jeho postava sa nedá jednoznačne zaradiť či je kladná alebo záporná. Bude to na hodnotení diváka. Natáčanie nebolo vždy ľahké. Miestami toho veľa nenaspal. Ale po tom, ako verejnoprávna televízia projekt predstavila začala sa mu sviatočná nálada. Vianoce trávi s priateľkou Mirkou. S bývalou manželkou Nelou už v kontakte nie je. Táto etapa je pre neho definitívne uzavretá.

V januári budete hrať v očakávanom seriáli Čas nádejí. Aká bude vaša postava?

Nie je to vyslovene negatívna postava, ale vie prežiť v každej dobe, nájsť tých správnych známych. Je taký, že keď to bude divák pozerať, dúfam, že sa mito podarilo zahrať, že budú rozmýšľať - je to človek ktorý je správny, alebo je to hajzel? Nechám to na divákov.

Bolo natáčanie pre vás náročné alebo všetko prebiahalo hladko?

No, mali sme asi štyri nočky za sebou. Je to náročné, lebo sa točí celú noc, ráno prídete domov, síce človek zatiahne rolety, ale normálny život na ulici ho preberie. Toto bolo pre mňa náročné. Ale tým, že s režisérom Jankom Sebechlebský som už točil veľakrát aj z tohto obdobia iné projekty, vedel som akým spôsobom Janko robí. Úplne som mu dôveroval.

image

Peter Kočiš v novom seriáli Čas nádejí.

rtvs

Čo vás čaká budúci rok?

Ďalší rok ma čaká divadelný. Zatiaľ sa teším na divadelný projekt Oliver Twist na Novej scéne. Skúšame aj medzi sviatkami. 

Máte radšej divadlo či prácu pred kamerou?

To je ťažká otázka. Oboje má svoje čaro. Divadlo je živý organizmus. Keď divák dáva spätnú väzbu je to úžasné. Kďežto natáčanie je úplne iný typ herectva, či už televízia alebo film. Neviem sa rozhodnúť. Ale ak by ma mučili a naťahovali na škripec, pichali mi špendlíky pod nechty, asi by som povedal, že dobrý televízny seriál. Alebo film. Lenže divadlo tiež milujem. Ťažké. (smiech)

Ako trávite Vianoce?

Sviatky trávim úplne štandardne, pri vyprážanom kaprovi, zemiakovom šaláte, rozsvietenom stromčeku, šošovicovej polievke. Možno pre niekoho je to klišé, ale ja to mám rád, možno som staromódny. Keď sú deti dospelé viem si predstaviť, že by som odletel aj do Austrálie. Zapichl si vetvičku na pláži a pozeral sa ako žraloky niekoho žerú, ale mám to tu proste rád. Nevadí mi na tejto tradícii nič. Skôr Veľká noc je taký sviatok, keď rád odídem. Nemusím dievčatá vrhať do potoka či oblievať ich kýblami studenej vody.

Ste s exmanželkou Nelou v kontakte, zaželáte si pekné sviatky?

S exmanželkou nefungujeme nijako. Každý po svojom. Skôr sa stretnem s dcérami, s ktorými mám úplne normálny vzťah. Priznáma sa, že neviem ako trávi Nela Vianoce. Ani ju predpokladám nezaujíma ako ich trávim je. Je to už päť rokov. Ja som s Mirkou s tou som spokojný a šťastný. Nemám prečo sa vracať do minulosti.

Rozvod je určite pre každého ťažké obdobie. Ako ste sa s touto životnou situáciou popasovali Vy?

Mňa to veľmi tárpilo, naozaj som som to ťažko niesol. Že niekto niekoho podvádzal, to nebol náš prípad. Prišla taká informácia, musel som to spracovať. Treba si tým prejsť. Boli sme spolu dvadsať rokov, nebudem sa tváriť, že to neprebehlo. Každý to zvláda podľa toho aká je osobnosť. Či je slabý, silný. Pomohli mi kamaráti, rodina aj to, že som išiel za psychológom. Nemám problém to priznať, že sa človek potrebuje aj vyžalovať. Povedať veci, ktoré by sme pred inými nepriznali. Mať ten pocit, že ak vás niečo ťaží, že ten balvan hodíte do jazera a tá voda sa zavrie.

Dávate si novoročné predsavzatia? Ak áno, aké?

Nie, nedávam si. Keď budem chcieť niečo urobiť, tak sa pre to rozhodnem zajtra. Teraz prestanem fajčiť a teraz začnem cvičiť. Keď dostanem chuť niečo urobiť, prestať fajčiť, tak si poviem teraz si už nezapálim. Neduh mám a to cigarety. Keby sa mi podarilo prestať fajčiť bolo by to fajn. Skúšal som to. Aj som dlhé roky nefajčil, ale potom prišlo nejaké točenie a musel som fajčiť a to už išlo. Vydržal som už aj dva či tri roky na etapy. Ale teraz sa do toho púšťať nejdem.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 22:40