Český MMA zápasník Karlos Vémola odobral šleme pazúre.akv
StoryEditor

Vémola mal zmrzačiť šelmu, ktorú choval doma. Odobraté pazúre a ešte niečo horšie!

08.12.2023, 10:40
Celebrity

České úrady prišli k šokujúcemu záveru. Po tom, ako začali bojovníka Karlosa Vémolu (38) riešiť, kvôli nelegálnemu chovu šeliem doma v klietke vychádzajú na povrch otrasné informácie. Týral český bojovník prezývaný Terminátor svoje zviera?

"Chirurgické odstránenie pazúrov u šelmy z iných než zdravotných dôvodov sa dá považovať za závažný priestupok týrania zvieraťa," vysvetľoval hovorca Štátnej veterinárnej správy ČR Petr Vorlíček. "Pri šelme dôjde k nezvratnému zmrzačeniu, čím stráca napríklad možnosť šplhať po stromoch, brániť sa útoku iného zvieraťa alebo si značkovať svoje územie," doplnil hovorca MŽP ČR Ondřej Charvát informácie. Z tohto behá až mráz po chrbte!

Vémola sa obhajuje

Karlos Vémola sa prezentuje navonok ako veľký milovník zvierat, ale zistené skutočnosti hovoria o opaku. Ochrancom zvierat ponúkol vysvetlenie, prečo nemá Antonia Ramba pazúre na predných labkách. "Odobratie pazúrov zdôvodnil tým, že zviera v nich malo zápal. Súkromný veterinárny lekár ale uviedol, že v tom prípade sa odstraňuje len zapálený pazúr a nie všetky pazúre aj na ďalších končatinách," vysvetľoval Charvát.

ANKETA
Chceli by ste doma chovať šelmy?

Veterinárna správa teraz bude vyšetrovať, či sa Vémola rovnako nesprával aj k ostatným zvieratám v jeho chove. Antoniu Rambu previezli do záchrannej stanice v Nemecku, kde sa ju pokúsia začleniť medzi ostatné tigre.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 09:48