Natália počas rituálu.Instagram/Natalia Puklusova
StoryEditor

Známa herečka absolvovala predpôrodný rituál, o ktorom ste zrejme ešte nepočuli. Viac nájdete v galérii

10.11.2023, 08:00
Celebrity

Slovenská herečka Natália Puklušová (39) sa už o pár týždňov stane mamou. Na materstvo sa svedomito pripravuje. Nakupuje výbavičku pre malé bábätko, no absolvovala aj ceremóniu, ktorá jej má dodať nie len odvahu, ale aj silu a energiu. A to všetko v prítomnosti svojich najbližších priateliek.

Dnes sú v móde takzvané „babyshower“. Budúce mamičky sa predbiehajú v tom, ktorá pre svoje ešte nenarodené dieťatko pripraví veľkolepejšiu oslavu. Známa herečka to však poňala úplne inak.

Príprava na pôrod

Mnohé budúce mamičky sa celé mesiace pripravujú na veľkú neznámu, ktorá ich po narodení bábätka čaká. Dôležitou otázkou je aj samotný pôrod a ani jedna z nich sa nevyhne (nevyžiadaným) radám a tiež príbehom o tom, ktorá čo počas pôrodu zažila. Mnohokrát sú tieto historky plné nepríjemných skúseností, strašenia, vyjadrovania tých najhorších obáv. Mamičky, ktoré nevedia do čoho idú sú tak vystrašené ešte pred samotným pôrodom. Namiesto toho, aby sa na pôrod tešili, prežívajú v sebe tie najväčši obavy. Natália je však obklopená ženami, ktoré jej ako budúcej mame poskytli presne to, čo žena pár týždňov pre pôrodom potrebuje najviac: „Mám mesiac pred pôrodom. A predpôrodné rituály sa v našich kruhoch robia bežne. Nemá to nič spoločné s náboženstvom. Je to čistá, jednoduchá, nezištná láska a prajnosť žene matke, ktorá čaká dieťa. Je to niečo tak prirodzené a normálne, čo tu kedysi bolo a fungovalo po dlhé časy, len sa na to zabudlo.“ Priblížila pôvod ceremónie Natália.

image

Súčasťou bol aj kúpeľ vo vode s kvetmi.

Instagram/Natalia Puklusova
image

Natália v obklopení svojich priateliek.

Instagram/Natalia Puklusova
image

Natália s partnerom Michalom.

Instagram/Natalia Puklusova
image

Natália a jej spoločenstvo.

Instagram/Natalia Puklusova

Presne toto potrebovala

Natália bola z celej ceremónie dojatá a podľa jej slov by ju mala možnosť zažiť každá žena, ktorá sa pripravuje na príchod svojho dieťatka: „Zabudlo sa na to, že  máme dávať podporu žene pred pôrodom, nie ju strašiť scenármi. Máme jej priať čo najkrajší zážitok, nie ju traumatizovať. A to presne som ja dostala. Silu, odvahu, energiu, lásku, dary, pomocné liečivé ruky, oporu, pocit šťastia a najväčšieho vyživenia." Na rituály sa zúčastnili okrem iných Natáliiných priateliek aj herečky Dominika Kavaschová či Dominika Moravková, tá dokonca jeden zo svojich pôrodov absolvovala doma. Natália si dokonca nechala na tehotenské bruško namaľovať mandalu. Nuž, možno inšpiruje k podobným rituálom aj ostatné nastávajúce mamy.

image

Natália a jej priateľky počas ceremónie.

Instagram/Natalia Puklusova
image

Natália si nechala namaľovať na brucho mandalu.

Instagram/Natalia Puklusova
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. október 2024 07:57