Spevák Jozef Pátrovič sa vždy snažil chytiť správnu tóninu.archív
StoryEditor

Zomrel (ne)talentovaný spevák talentovej šou Jozef Pátrovič. Reagujú Slávik i Prachař!

04.11.2023, 03:32
Celebrity

Jeho nezabudnuteľné vystúpenia počas šou Česko Slovensko má talent bavili celé Slovensko. Opakovane Jozefa Pátroviča († 82) porota s jeho spevom poslala červenými bzučiakmi z pódia preč. Lenže on mal vždy pocit, že mu len osud nehrá do karát, a tak sa každý rok vracal. Urazil sa až na Rytmusa. Teraz je neskoro.

Jeho pôsobenie v talentovej šou sa stalo pravidlom, aj keď sa k finálnej výhre nikdy nedostal. Tento rok sa však Česko Slovensko má talent muselo zaobísť bez svojej dlhoročnej hviezdy. Žiaľ, príležitosť vystúpiť na pódiu sa mu už nenaskytne.

Jeho meno sa ale so súťažou neoddeliteľne spája až do takej miery, že po ňom pomenovali cenu. Zlatého Pátroviča mohli účinkujúci získať, ak sa im podarilo predviesť mimoriadne nepodarený výkon.

Jozef Pátrovič po svojom poslednom pôsobení v Česko Slovensko má talent pocítil veľkú krivdu. Išlo o plánovaný žart, kvôli ktorému rapera Rytmusa zamaskovali, aby sa Pátrovičovi predstavil ako jeho stratený brat. Pre stálicu jojkárskeho pódia na tom ale nebolo nič vtipné. „Zneuctili môjho otca. Ja to nejdem prežiť. Štyridsať rokov je po smrti a oni ho takto zosmiešnia. Je to najväčšie svinstvo. Ja som si myslel, že skolabujem,“ prezradil Novému Času.

Pátrovič vtedy hrozil súdnou žaloubou. Nakoniec nič na súd nepodal. To bolo jeho posledné vystúpenie na pódiu pred porotou.

Dôvod úmrtia potvrdil manažér

Ako sa vyjadril jeho manažér na sociálnej sieti, milovník spevu skonal na zástavu srdca. Nič však zdravotným problémom nenasvedčovalo. Naposledy vydýchol v Prievidzi o šiestej hodine večer v obklopení rodiny.

S legendárnym Pátrovičom sa rozlúčil aj porotca Česko Slovensko má talent Jaro Slávik. "Na prahu 70-tky si povedal, že bude slávny. A bol. S Jožom odchádza kus našej televíznej relácie. Odpočívaj v pokoji," poslal mu odkaz prostredníctvom Facebooku. 

Pátrovičova smrť zasiahla aj ďalšieho porotcu Jakuba Prachařa, ktorý ho na Facebooku označil za "démona": "Vždy som sa na neho tešil. Patril do našej šou a myslím, že ho to bavilo. Tak šťastnú cestu Jožko," odkázal mu na poslednú cestu.

Vystúpenie Jozefa Pátroviča v roku 2010

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:02