Matthew PerryTASR
StoryEditor

Tragický príbeh Chandlera z Priateľov: Bral 55 liekov denne, tri roky natáčania seriálu si nepamätal

29.10.2023, 10:56
Celebrity

Príliš skorý odchod a životný príbeh skvelého herca Matthewa Perryho († 54)​ je smutný. Prakticky po celý čas svojho bytia bojoval s démonmi, ktorých zaháňal pomocou alkoholu a práškov. Náklady na liečbu mnohých závislostí ho vyšli na neskutočných 9 miliónov dolárov. V seriáli Priatelia si za 9. a 10. radu odnášal už cez 25 miliónov za jednu epizódu. Kvôli tomu, že bral 55 práškov denne, si údajne nepamätal tri roky natáčania seriálu. Konkrétne to bolo od tretej do šiestej série. Vo svojej autobiografii sa obnažil natoľko, že opísal aj ako to (ne)fungovalo v posteli.

55 práškov denne

Počas tretej série sitkomu Priatelia, čo bolo v rokoch 1996-1997, bral 55 práškov denne. Kvôli tomu výrazne schudol na 58 kíl. Naopak, keď veľa pil, napríklad štvrť litra vodky denne, vážil o 50 kíl viac. Prášky a alkohol konzumoval počas všetkých sérii Priateľov, až na 9. rad, za ktorý bol nominovaný na cenu Emmy.

Hrozivé stavy spôsobili hercovi aj krátku amnéziu. Tri roky nakrúcania si vraj vôbec nepamätal. To z neho vypadlo počas rozhovoru v Radiu 2 pri Breakfast Show, ktorú moderoval herec Chris Evans. Keď sa ho moderátor spýtal, ktorý rad Priateľov má najradšej, Perry odpovedal, že nevie, že mal okno. „Konkrétne si nepamätám natáčanie medzi treťou a šiestou sériou,“ povedal Matthew Perry.

Jeho autobiogafia sa stretla s veľkým úspechom a fanúšikovia, ktorí si ju prečítali s ním začali súcitiť a jeho opis životných trápení považujúza za veľmi úprimný: "Veľmi intímne, veľmi otvorené, často veľmi smutné, no zároveň sa neraz zasmejete, pretože jeho rozprávaniu nechýba povestný, hocijaký iný, len nie prvoplanový, no proste chytľavý chandlerovský humor. Aj keď niekedy je cítiť, že trefná a vtipná poznámka supluje pomyselnú stenu, ktorú si pred seba Matthew ako obranu postavil a pre neho je to možno skôr taký ten smiech cez slzy, ako zábava. Nie skôr, určite ...," píše sa v jednej z recenzii.

Problémy s potenciou

Hoci sa Matthew Perry nikdy netajil tým, že neznáša pozornosť, vo svojej knihe sa úplne otvoril celému svetu. Priznal, že kvôli svojej závislosti zlyhal aj ako muž. A to predovšetkým kvôli alkoholu, ktorý užíval od svojich trinástich rokov, čo podľa jeho slov spôsobilo jeho problémy s erekciou.

„Dlhú dobu som si myslel, že môj penis nefunguje,“ uvádza Perry, ktorý sa tak márne pokúšal prísť o panictvo. Prvýkrát "zaskóroval" až v osemnástich rokoch, a to s Triciou Fisherovou, nevlastnou sestrou predstaviteľky princeznej Lei zo Star Wars Carrie Fisherovej. Na svoje prvýkrát ale nespomínal v superlatívoch, pretože aj vtedy sklamal.

Hanebné zlyhanie aj dve minúty slávy „Nič nefungovalo. Nič... Znovu zdesený som opustil milujúci náruč Tricie a nahý sa zrútil v byte na stoličke. Sedel som tam, mäkký a zlomený, rukami som si kryl intímne partie ako mníška na popoludňajšej bohoslužbe. Zo všetkých síl som sa pokúšal zakryť svoje rozpaky a možno aj slzu…“ opísal vo svojej knižke.

Nakoniec mu pomohla práve Tricia, ktorej sa do jeho mužstva podľa jeho rozprávania podarilo vdýchnuť život. „Pristúpila ku mne, vzala ma za ruku, odviedla ma späť do postele, položila ma a... Celé dve minúty slávy!“ popísal Perry, ktorý sa netajil tým, že bol vyše tridsať rokov závislý. Alkohol, lieky a drogy z neho urobili chodiacich trosku. To sa podpísalo pod jeho potenciu a nikdky nemal deti. V posledných rokoch mal však byť "čistý". Aj preto celý svet teraz šokovala informácie o jeho náhlej smrti.

V GALÉRII NÁJDETE VILU ZOSNULÉHO HERCA

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 23:26