Maska z ílu pleť vyčistí.dreamstime
StoryEditor

Tri domáce masky na tvár, ktoré si zamilujete! Nebudú vás stáť viac ako pár centov

27.10.2023, 14:00
Celebrity

Na dosiahnutie krásnej a zdravej pleti potrebujete pravidelnú starostlivosť. No neznamená to, že musíte míňať desiatky eur na kúpu rôznych kozmetických produktov. Veľakrát vám pomôžu aj suroviny, ktoré máte bežne doma a stoja pár centov. Dôležité je, aby ste sa o pleť starali nie len dôkladne, ale aj pravidelne. A do takejto komplexnej „skin – care“ rozhodne patria aj masky na tvár. Tie nasledujúce si môžete vyrobiť u vás doma a určite si ich zamilujete.

Raz či dvakrát do týždňa si nájdite čas a naneste na tvár masku podľa potrieb vašej pleti.

Dokonale čistá pleť

V prvom prípade vám odporúčame kúpu kozmetického ílu. Má silné antibakteriálne účinky. Kým zdravej pleti dodá jas a vzpruhu, tú problematickú zbaví baktérií, nečistôt aj prebytočného mazu. Íl vám vydrží večnosť. Na jedno použitie budete potrebovať maximálne 1 – 2 polievkové lyžice. Tie zmiešate s obyčajnou vodou, prípadne tonikom, alebo nejakou kvetovou vodou, ktorú práve používate. V tom prípade budete mať postarané o dvojitú starostlivosť. Íl vždy miešajte v sklenenej nádobe a vodu pridávajte postupne, aby ste dosiahli tú správnu konzistenciu. Následne masku naneste na tvár a nechajte pôsobiť kým íl nezaschne. Opláchnite vodou a zotrite pomocou uteráčiku.

Osviežujúca maska

V tejto maske sa snúbi niekoľko ingrediencií, ktoré pozitívne vplývajú na vašu pleť. Prvou z nich je tvaroh. Do primeraného množstva, čo sú asi dve lyžice, pridajte dve kvapky tea tree oleja, lyžicu citrónovej šťavy a lyžičku medu. Poriadne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili, nechajte aspoň desať minút odpočívať v chladničke a následne naneste na čistú pleť. Med je pre vašu pleť doping, ktorý ju vzpruží aj vyživí. Tvaroh ju zbaví baktérií a citrusová šťava pôsobí priaznivo na rozšírené póry. Čajovníkový olej pôsobí protizápalovo. V jednej maske tak získate kompletnú starostlivosť.

image

Pravidelnou starostlivosťou dosiahnete aj krásnu pleť.

dreamstim

Pleť bez vrások

Ďalšou maskou, ktorú by ste si mali pravidelne dopriať je tá, ktorá bojuje proti prvým príznakom starnutia a proti vráskam. Opäť v nej hrá prím med a vaječný bielok. Tie spolu jemne premiešajte. Ideálne je mať po ruke úplne tekutý med. Ak je príliš tuhý, dajte ho na pár sekúnd zohriať. Táto maska ma vypínací efekt, ktorý uvidíte hneď po tom, ako ju necháte pôsobiť 20 – 30 minút a následne opláchnete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 20:37