Suzanne Somersová podľahla rakovine.REUTERS
StoryEditor

Zomrela Carol zo seriálu Krok za krokom! Suzanne Somersová podľahla rakovine

16.10.2023, 07:23
Celebrity

Herečka Suzanne Somersová († 76) zomrela doma obklopená rodinou. Americká diva Suzanne Somersová, ktorú diváci poznajú predovšetkým ako mamu Carole zo seriálu Krok za krokom, podľahla rakovine, ktorá sa jej nedávno vrátila.

„Suzanne Somersová zomrela pokojne doma v skorých ranných hodinách 15. októbra. Pred 23 rokmi porazila agresívnu formu rakoviny prsníka,“ napísal herečkin dlhoročný publicista R. Couri Hay v oficiálnom vyhlásení v mene jej rodiny.

„Suzanne bola obklopená svojim milujúcim manželom Alanom, synom Brucom a najbližšou rodinou," stojí ďalej vo vyhlásení. „Jej rodina sa zišla na oslave jej 77. narodenín 16. októbra. Namiesto toho budú oslavovať jej mimoriadny život a chcú poďakovať jej miliónom fanúšikov a nasledovníkov, ktorí ju vrúcne milovali.“

image

Seriál Krok za krokom bavil mnoho generácii.

Profimedia - Standardni obsah

Vydýchla vo svojom dome

Suzanne zomrela vo svojom dome v Miami, ako si priala, a ktorý toľko milovala. „Do posledných dní bola veľmi aktívna. Mala toľko plánov so svojím podnikaním, od ktorého zapojili svoje vnúčatá aj nevlastné deti,“ dodal jej životopisec. Ten tiež uviedol, že pohreb sa bude konať tento týždeň je v úzkom rodinnom kruhu. Spomienkové stretnutie sa potom uskutoční v novembri.

Chroba sa vrátila

Až tento rok v júli zasiahla verejnosť správa, že Suzanne s rakovinou zápasí znova. Jej celoživotný partner a manžel Alan Hamel verejnosť informoval však až v momente, keď herečka dostala od lekárov správu, že je už bez nálezov.

Rakovinu Suzanne v minulosti niekoľkokrát preprala. Už okolo tridsiatky rakovinu porazila, po päťdesiatke jej zase bola diagnostikovaná rakovina prsníka. A ako jej manžel pripomína, našlo by sa toho v jej lekárskych záznamoch oveľa viac. „Suzanne prežila s rakovinou celý svoj život. Už keď mala okolo dvadsať, musela sa stretávať s dvoma hyperpláziami, čo je vlastne čakáreň na rakovinu,“ povedal drsne.

image

Suzanne Somersová

REUTERS

Čo je hyperplázia?

Hyperplázia je patologický stav, ktorý sa vyskytuje v tkanivách a orgánoch, kedy dochádza k nadmernému množeniu buniek. Tento proces je reakciou na rôzne stimulačné faktory, ako sú hormonálne zmeny, poškodenie tkaniva alebo dlhodobé podráždenie. V dôsledku hyperplázie dochádza k nárastu objemu postihnutého tkaniva, ktorý môže byť ohraničený alebo difúzny, čo závisí od typu tkaniva a príčiny tohto stavu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:12