Z Gottovej vily bude múzeum. Archiv MAFRA
StoryEditor

Ivana Gottová sa sťahuje z Bertramky. Maestrova vila prejde poriadnou zmenou!

02.10.2023, 11:27
Celebrity

Dlho nad ňou viseli otázniky. Vila kde žil spevák Karel Gott (†80) sa stane prístupná fanúšikom. Ivana Gottová (47) spraví zo známej Bertramky múzeum.

Tento rok prináša Majstrovým priaznivcom veľké prekvapenie. Z jeho vily bude pre fanúšikov múzum Karla Gotta. Jeho  vznik oznámila vdova Ivana Gottová. Dokonca sa kvôli tomu s dcérami z vily vysťahujú.

Dalo sa čakať, že nejaké múzeum venované spevákovej pamiatke vznikne. Že ale pôjde priamo o Bertramku, to čakal iba málokto. „Rozhodla som sa spolu so svojimi dcérami, že sprístupníme náš dom na ulici Nad Bertramkou fanúšikom. Uvidíte našu milovanú vilu autenticky tak, ako v nej môj muž žil v rokoch 1974 až 2019, teda viac ako polovicu života,“ napísala na sociálnej sieti Ivana s tým, že dom premenujú na VILLA Gott. „Viem, že by ho tešilo, že sa náš rodinný dom otvorí verejnosti,“ vyhlásila.

Kam sa s dcérami sťahuje? 

Kam sa s dcérami Charlottou (17) a Nelly (15) z milovanej Bertramky odsťahujú, to sa ešte nevie. Bude to Česká republika alebo cudzina? Alebo obaja na striedačku? To je zatiaľ vo hviezdach. Nech budú žiť kdekoľvek, najdôležitejším domom pre nich aj tak zostane Bertramka, ktorú budú opatrovať ako oko v hlave.

image

Dum Karla Gotta a jeho rodiny, Nad Bertramkou, Praha,Image: 542736548, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no

Profimedia - Standardis

Karel Gott má na krásnu vilu pohľad aj z miesta svojho posledného odpočinku na Malvazinkách. Priznivci legendárneho umelca by určite uvítali, keby sa VILLA Gott rovnako ako Elvisov Graceland stala národnou kultúrnou pamiatkou.

Čo si odvezú?

Otázne je čo si rodina z domu odnesie a čo tam nechajú Celkom iste v dome zostanú Zlatí a Českí slávici alebo ceny TýTý, ktoré spevák počas života dostal. Určite v nej bude ďalej visieť väčšina Majstrových obrazov. „O detailoch vás budem postupne informovať,“ dodala vo včerajšom statuse Ivana Gottová.

Plán je otvoriť dvere vily nad Smíchovom pri príležitosti jeho nedožitých 85. narodenín a 5. výročia jeho odchodu na večnosť.

image

Z Gottovej vily bude múzeum. 

Profimedia
image

Oslava osmdesátim Karla Gotta

Archiv MAFRA
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 23:45