Karin Majtánová si užila babskú jazdu v Turecku.
StoryEditor

Karin Majtánová na dovolenke bez muža: Povedala nám, čo nové sa naučila!

20.09.2023, 09:52
Celebrity

Známa moderátorka Karina Majtánová (49) vyrazila na dámsku jazdu do slnečného Turecka. Syna a muža nechala doma. Spoločnosť jej robila dcéra Karin, ktorá je dnes lekárka a sestra Janette. Na dovolenke sa naučili robiť tureckú špecialitu. Nájde si ju doma na tanieri aj jej manžel Peter?

Obľúbená moderátorka Karin Majtánová si minulý týždeň užila Dámsku jazdu v luxusnom tureckom rezorte v spoločnosti úžasných žien. „Dámske jazdy v Turecku sú už pre mňa každoročnou tradíciou, vždy si spolu skvele oddýchneme a dobre sa zabavíme. Ženská dovolenka má svoje čaro, vznikajú tu priateľstvá na celý život, ženy v zrelom veku si dokážu porozumieť, navzájom sa podporiť a pomôcť si, keď je treba. Tento rok som so sebou prvýkrát zobrala aj dcéru Kajku a tiež sestru Janette. Som rada, že sme tu konečne mali čas na spoločné niekoľkohodinové debaty, mohli sme sa venovať jedna druhej, na čo vo víre bežných dní nezostáva tak veľa priestoru. Veľmi som si užila túto dovolenku v ženskej energii, v kruhu skvelých žien. Vychutnali sme si spoločné večere v kvalitnej reštaurácii, kúpali sme sa v mori a tešili sme sa ako deti, keď boli jeden večer väčšie vlny, skákali sme z móla dokonca sme sa spúšťali na toboganoch, čo som nezažila už roky. Aj večerné posedávanie na balkóne s výhľadom na more má svoje čaro,“ pochvaľuje si brunetka destináciu.

image

Karin Majtánová si užila babskú jazdu v Turecku.

akm

Turecko si zamilovala 

Karin sa do Turecka vracia dovolenkovať už roky. Stala sa tvárou Dámskej jazdy s cestovnou kanceláriou Happy Travel Slovakia. „Na Turecku milujem nádherné more, skvelú tunajšiu kuchyňu, ich kulinárske špeciality, majú tiež bezkonkurenčné služby. Výhodou je, že majú stabilné počasie ešte aj teraz, v septembri. Na svoje si tu prídu aj tí, ktorí milujú nákupy a bazáre. Majú kvalitné a krásne veci. Mám Turecko zaradené na popredných miestach, čo sa týka dovolenkových destinácií, môžem ho len vrelo odporúčať.“

Vyskúšala si aj prípravu tradičných placiek

Televízna tvár je veľká gurmánka. Preto neváhala vyskúšať si prípravu tamojšieho pokrmu: „Milujem tureckú kuchyňu, vôbec mi neprekážajú výrazné, korenisté či pikantné jedlá. Nikdy nepohrdnem gőzleme plackami, čo je typické turecké jedlo, ktoré pečú na kovových platniach miestne ženy. Plnia ich syrom, pikantnou zemiakovou plnkou, špenátom, alebo ich robia nasladko so škoricovým cukrom a kakaom. Mala som tento rok možnosť vyskúšať si robiť gőzleme placku a musím sa priznať, že to nebolo vôbec také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Miestne ženy tu vyrábajú placky denne, v ich podaní to vyzerá ľahko, ide im to od ruky, no vyvaľkať to cesto tak natenko, aby sa netrhalo a bolo dobre spracované, to chce kumšt,“ zasmiala sa.

FOTO z dovoloenky nájdete v GALÉRII

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:09