Adela si je istá, že k voľbám by ľudia mali ísť.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Moderátorka Adela Vinczeová povedala prečo pôjde VOLIŤ. Chce pre svoje dieťa LEPŠIU budúcnosť!?

19.09.2023, 12:00
Celebrity

Adela Viczeová (42) sa s Viktorom Vinczem (32) tešia z adoptovaného bábätka už od decembra minulého roku. Rodičia svoje klbko šťastia zatiaľ pred svetom skrývajú, ale o tom ako to u nich doma teraz vyzerá už čo to povedia. Už o niekoľko dní tu máme parlamentné voľby a moderátorka vyhlásila, že túto povinnosť by mal využiť každý. Túži pre svoju rodinu zabezpečiť "zdravšie" Slovensko?

Obľúbená moderátorka sa dokáže vyjadriť zrozumiteľne na hocakú tému a ináč tomu nebolo ani pri téme voľby a otázkach prečo sa aujímať o politické dianie. Mladí ľudia by sa mali zaujímať o politiku, preto pretože sa to týka ich budúcnosti a toho v akej krajine žijú. Nič originálnejšie mi nenapadá. Myslím si že treba ale hlavne zaujímať o politiku vecne a bez toho, aby sme si prispôsobovali fakty podľa našej predstavy pravdy a podľa nejakých emócii vášnivých. Takžetak sa treba zaujímať o politiku."

Na svoje prvé voľby, kedy mohla ísť Adela hodiť do urny svoj hlas si nepamätá: "Nepamätám si svoje prvé voĺby  a to nie som zas až tak stará, ale nepamätám si to. O politiku som sa vždy zaujímala v takom nejakom základe. Nepiplala som sa v kauzách, ale vždy som chcela mať prehľad kto, kde, čo aspoň nejaký základný kompas určite," opísala svoj pohľad. 

Na otázku v akej krajine chce aby jej dieťa vyrastalo mala Adela jasnú odpoveď: "Ja by som určite chcela aby naše dieťa vyrastalo v krajine, kde sú hodnoty, morálka, ľudskosť, schopnosť počúvať toho druhého sú viac, ako nejaká národná hrdosť bez týchto kvalít." 

Budovať však lepšie nastavanie krajiny spoločnosť ako celok podľa nej nedokáže: "Spoločnosť nevie budovať nič. Budovať vie len jednotlivec a každý jednotlivec má šancu si v každej situácii povedať, tak teraz zabrzdiť skúsim tu emóciu nepustiť. Možno sa mýlim, možno je zaujímavé si toho druhého vypočuť. A možno, že nemám dosť informácií. Kritické myslenie, je byť hlavne kritický voči vlastnému mysleniu a každý jednotlivec má šancu to vyskúšať. Vtedy sa zmení spoločnosť, ale spoločnosť ako taká nezmení nič," opísala pre markíza.sk Adela svoj pohľad na túto pálčivú tému.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 04:14