Olga ŠípkováProfimedia
StoryEditor

Známa cvičiteľka Olga Šípková: Po depresiách mŕtvica! Naložila si toho nad svoje sily

08.09.2023, 08:55
Celebrity

Nešetrila sa a potom to prišlo! Za úspechom Olgy Šípkovej (54) stáli roky odriekania, nátlaku a ťažkých depresií. Možno aj to spôsobilo, že nestarnúca športovkyňa pred rokom prekonala mozgovú príhodu. V rozhovore prezradila čo za tým stálo.

Dlho sa tvárila, že je spokojná a v jej živote je všetko v poriadku, v skutočnosti si ale nechcela priznať, že si toho na seba nakladala až príliš. „Je to dvanásť rokov, čo som sa dohnala až na psychiatriu,“ zverila sa Šípková v programe Na kafeečko s tým, že ihneď po prvej návšteve u špecialistu vyfasovali antidepresíva, ktoré potom užívali päť rokov.

Ťažká nespavosť

Varovné signály, ktoré Šípkovia hlásili, že je čas urobiť razantnú zmenu, sa hlásili každú noc. Bývalá šampiónka v športovom aerobiku a neskôr fitness trénerka, televízna moderátorka a propagátorka aktívneho života začala trpieť nespavosťou. „S tou sa naozaj nedá žiť, nemáte energiu na nič,“ vysvetlila a dodala, že sa jeden čas doslova bála svojej vlastnej postele. „Nemohla som spať v jednej miestnosti, musela som sa stále sťahovať,“ priznala v rozhovore na iDNES.cz.

image

Olga Šípková

Profimedia

Posledná rana

Keď to už už vyzeralo, že konečne preskladala život k lepšiemu, prišla ďalšia rana: Počas jednej z lekcií, ktoré viedla, začala z ničoho nič zvracať. „Lekciu som dokončila, pretože ja som predsa najlepšia! Kamarátky ma odviezli z telocvične domov. Môj súčasný muž sa zaujímal, čo sa deje, a poslal za mnou dcéru,“ zaspomínala Šípková na situáciu, ktorá jej pravdepodobne zachránila život. Spoločne mu potom zavolali. „Vzal si ma k telefónu a ja som začala džavotať nezmysly. Nečakal a poslal za mnou rýchlu. To už som mala ovisnutý kútik úst, išla som rovno na JIS. A tam sa zistilo masívne krvácanie do mozgu!“ popísala chvíle, keď jej išlo bez preháňania o život. „Doktor mi povedal, že ma od smrti delili dva centimetre. Keby sa totiž krv dostala o ten kúsoček ďalej, už by som sa na nedostatok odpočinku naozaj nesťažovala...“ dodala Šípková, ktorú mozgová príhoda na pol roka úplne vyradila z prevádzky.

image

Olga Šípková

Profimedia

Nové telo

Po cievnej mozgovej príhode musela zmeniť životný štýl aj myslenie. Dostala na čas zákaz športovať a do toho sa ohlásila menopauza. Telo celoživotnej športovkyne sa tak takmer zo dňa na deň začalo meniť. „Za mesiac som mala šesť kíl hore. Zrazu som mala veľké prsia, brucho a videla, ako idem do podoby svojej mamičky,“ priznala Olga, ktorá sa potom dlho učila mať svoje nové telo rada.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 03:55